Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sporadyczne dziwne humory Uniaka ;)

Featured Replies

Napisano

Witam wink.gif

Czasami zdarza mi się takie coś, iż odpalam sobie moje autko... Ruszam dzielnie i jadę... Gdy zmieniam bieg/wrzuce na luz to co? Autko gaśnie ! No i tak go odpalam "z biegu"... A gdy stanę na światłach to mi gaśnie... Wtedy normalnie przekręcam kluczyk i staram się go odpalic... Ale kręci i kręci, aż w końcu złapie... Ale gdy go odpalam cały czas "balansuję" pedałem gazu i przeważnie odpala gdy mam go wciśniętego ponad połowe... :/

Potem jadę i znowu mi gaśnie przy zmianie biegów i jedyne co robię to przegazowywuję go, badź na luzie bądź przeciągając na biegach...

Co Wy na to ?!

Napisano

> Witam

> Czasami zdarza mi się takie coś, iż odpalam sobie moje autko...

> Ruszam dzielnie i jadę... Gdy zmieniam bieg/wrzuce na luz to co?

> Autko gaśnie ! No i tak go odpalam "z biegu"... A gdy stanę na

> światłach to mi gaśnie... Wtedy normalnie przekręcam kluczyk i

> staram się go odpalic... Ale kręci i kręci, aż w końcu złapie...

> Ale gdy go odpalam cały czas "balansuję" pedałem gazu i

> przeważnie odpala gdy mam go wciśniętego ponad połowe... :/

> Potem jadę i znowu mi gaśnie przy zmianie biegów i jedyne co robię to

> przegazowywuję go, badź na luzie bądź przeciągając na biegach...

> Co Wy na to ?!

Czasami (sporadycznie) kiedy jadąc pod górkę wytracam prędkość przed skrzyżowaniem i zejdę na 3 biegu tak do 20 km/h (nie szarpie) autko zgaśnie po wciśnięciu sprzęgła i wtedy jedyny sposób żeby odpalić ponownie to kręcić rozrusznikiem i "pompować" gazem, aż załapie, a potem trzeba przegazować, żeby wszedł na obroty i jest już normalnie, skąd się tak robi? Nie wiem, wiem, że się zdarza... baardzo rzadko, ale jednak ...

Wg. mnie Bestia to jest jedna wielka zagadka zlosnik.gif i tak musi mieć rotfl.gif

Napisano

dołacze sie do rzeczy dziwnych i niezbadanych... (zarzucilem juz temat ale chyba umknal uwadze)

Mi np kreci rozrusznik i nie odpala... i tak np odpali za 3 albo 5 razem ... a niekiedy za pierwszym .. to tak jak rzut kostka wink.gif

Zdarza mu sie ze przy np 70 (oczywiste nie ma reguły) ... odejmę gaz... to przestanie silnik pracować... (to naszczescie rzadko). Tradycyjnie włączenie i wyłączenie i już jest dobrze.

Byl podlaczony do komputra - wszytko ok.

Sonda lambda - ok

kable, swiecie - ok

Kopułka wyczyszczona

Wyczytalem na forum ze to moze np moduł,,,, i czujnik hala.... Jak to sprawdzic? Macie jakiegos pomysla??

Mam naszczescie mechanika podatnego na sugestie wink.gif bo narazie to on rozklada rece.

Napisano

> Wyczytalem na forum ze to moze np moduł,,,, i czujnik hala.... Jak to

> sprawdzic? Macie jakiegos pomysla??

Najlepiej jakby mieć jakiś moduł drugi i podmienić i zobaczyć czy będzie się tam samo zachowywać...

Napisano

Mi zablokowało tej "zimy" przekładnie biegów, ato dlatego ze zamarzła hehe.gif

Napisano

> Mi zablokowało tej "zimy" przekładnie biegów, ato dlatego ze zamarzła

icon_eek.gif A to ciekawe, ja mam wlany całkiem nowy 80W90 i w te mrozy dopóki nie przemiesza oleju to faktycznie ciężko biegi wbić...

Napisano
  • Autor

no panowie żarty żartami, ale ja zadałem poważne pytanie wink.gif na prawde wkurza mnie jak sobie jade i on mi gaśnie... tak chyba nie powinno być co?

Napisano

> tak chyba nie

> powinno być co?

Nie powinno

grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Nie powinno

hehehe ;P może moduł? Silnik krokowy? Dysza wolnych obrotów ? nie mam pojecia...

Napisano

> to pomoze ktos?

mam to samo na światłach smile.gif pomału sobie schodzi z obrotów aż do momentu kiedy gaśnie; wcześniej miałem tak że dodawał sobie gazu w ostatniej chwili ale teraz tego nie robi więc niestety muszę oprzeć nogę delikatnie na pedale gazu co na pewno odbija się na spalaniu. Chyba nie można powiedzieć żebym rozwiązał problem do końca? smile.gif

Napisano

> mam to samo na światłach pomału sobie schodzi z obrotów aż do

> momentu kiedy gaśnie; wcześniej miałem tak że dodawał sobie gazu

> w ostatniej chwili ale teraz tego nie robi więc niestety muszę

> oprzeć nogę delikatnie na pedale gazu co na pewno odbija się na

> spalaniu. Chyba nie można powiedzieć żebym rozwiązał problem do

> końca?

U mnie schodzenie z obrotów występuje czasami jak odpale Bestię i nie przegazuje, potem już chodzi stabilnie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.