Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gorski problem z Evanda (chwilowy)-moze ktos pomoze?

Featured Replies

Napisano

Witam!

Wlasnie wrocilismy z gorskiego wypadu na narty w Bialce nasza Evanda i mielismy 31.12 problem mrozacy krew z zylach pomimo panujacej tam niskiej temperatury.

Podjechalismy do sklepu na 5 minut , po powrocie do auta nastapil probloem z jej odpaleniem. Za 3 razem sie udalo , wyjechalismy na droge do domu i po pewnej chwili wszystko wysiadlo , cisza, ciemno, nawet swiatla awaryjne przestaly dzialac. Zostalismy na poboczu probujac zlokalizowac awarie , ale w ciemnosci nie bylo to mozliwe. Po jakis 3 minutach zaczely dzialac same swiatla awaryjne , po 5 minutach zaczal pracowac silnik, ale przy probie wyjechania na droge poowtorzyla sie sytuacja. Zgon calkowity. Po 20 minutach stania na poboczu znow zaczely dzialac swiatla awaryjne, silnik mozna bylo uruchomic. Dalem gazu do ok 4,5 obrotow i przytrzymalem chwile na tym poziomie silnik. Na cale szczescie ruszyla , dojechalismy do domu. Nastepnego dnia ten sam problem przy ruszaniu i wlaczeniu swiatel drogowych. Otworzylismy skrzynke z bezpiecznikami , powciskalismy wszystkie i Evanda ozyla. Do dzisiaj jezdzi bez problemu.Czy ktos z Was ma jaks teorie tego co sie stalo? Moze nie lubi klimatu gorskiego? Moze byla zbyt przeciazona (ogrzewanie , klima , swiatla)?Czy ktos moze polecic mi dobrego i rozsadnego cenowo elektryka w W-wie?

Pozdr

Arek

Evanda CDX 04 W-wa

Napisano

No to moin zdaniem mogą być dwie możliwości:

1. banalna - klema plusowa

2. Awaria układu sterowania nadwoziem, (evanda ma ECU - czyli kompa silnika i drugi układ sterującycałym nadwoziem oba można dokładnie zdiagnozować na kompie diagnostycznym w ASO) wal do ASO napewno zapisało jakieś błędy bo jest bardzo dokładny, mi kiedyś zapisał zbyt niskie napięcie na silniku podnośnika szyby kierowcy oczywiście elektryk powiedział żeby to olać, a zapisuje po to żeby diagnosta później mógł postawić poprawną diagnozę, błędy podzielone są na historyczne i aktualnie występujące, zapisane sa w oddzielnych katalogach i nie są kasowane po odłączeniu akumulatora

Tu masz prawie wszystko łącznie z manualami

Bezpieczniki nie mają nic do rzeczy bo jest tam masę obwdów i napewno nie padły by wszystkie na raz

Musisz to zlokalizować bo sytuacja napewo sie powtórzy

Napisano
  • Autor

Ok. Dzieki za info.

Podjade do ASO. Tak z ciekawosci. Ile teraz kosztuje podlaczenie do kompa poniewaz nie jestem w temacie?Tak przy okazji czy masz moze schemat w jaki sposob wyjac zmieniarke plyt CD w Evandzie?

Arek

Evanda CDX 04 W-wa

No to moin zdaniem mogą być dwie możliwości:

> 1. banalna - klema plusowa

> 2. Awaria układu sterowania nadwoziem, (evanda ma ECU - czyli kompa

> silnika i drugi układ sterującycałym nadwoziem oba można

> dokładnie zdiagnozować na kompie diagnostycznym w ASO) wal do

> ASO napewno zapisało jakieś błędy bo jest bardzo dokładny, mi

> kiedyś zapisał zbyt niskie napięcie na silniku podnośnika szyby

> kierowcy oczywiście elektryk powiedział żeby to olać, a zapisuje

> po to żeby diagnosta później mógł postawić poprawną diagnozę,

> błędy podzielone są na historyczne i aktualnie występujące,

> zapisane sa w oddzielnych katalogach i nie są kasowane po

> odłączeniu akumulatora

> Tu masz prawie wszystko łącznie z manualami

> Bezpieczniki nie mają nic do rzeczy bo jest tam masę obwdów i napewno

> nie padły by wszystkie na raz

> Musisz to zlokalizować bo sytuacja napewo sie powtórzy

Napisano

> Ok. Dzieki za info.

> Podjade do ASO. Tak z ciekawosci. Ile teraz kosztuje podlaczenie do

> kompa poniewaz nie jestem w temacie?

Ja ostatnio nic nie płaciłem

Tak przy okazji czy masz

> moze schemat w jaki sposob wyjac zmieniarke plyt CD w Evandzie?

Banalnie prosto podważasz ramkę - tą która otacza radio i zmieniarkę, rameczka jest na wcisk na zaczepach jak dobrze popatrzysz to zobaczysz 4 podłużne wcieńcia i w nie wkładasz coś cienkiego i podważasz, następnie odkręcasz 4 śruby i wyjmujesz radio ze zieniarką - są do siebie przykręcone i połaczone kabelkiem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.