Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zimny gaz a wtryski

Featured Replies

Napisano

Witam .

Nastały mrozy i temp otoczenia spadła do -15 stopni i pojawił sie mały problem smile.gif Otóż aby przełączyć sie na gaz samochód musi pracować około 15 minut frown.gif Z ciekawości po nocy podłączyłem sie pod kompa gazowego, uruchomiłem silnik , temperatura gazu na listwie wtryskiwaczy wynosiła -9 stopni a temperatura płynu chłodzącego szybko z -13 osiągnęła 30 stopni ( temperatura przełączania na gaz ) ale przełączenie oczywiście nie nastąpiło. Samochód ciągle pracował na benzynce do momentu aż temp płynu chłodzącego wyniosła 62 stopni i temp gazu wzrosła do -3.8. Wygląda na to że jest jakieś ograniczenie które nie dopuszcza by wtryski pracowały na zbyt zimnym gazie ( ponizej - 4 stopni ) niewiem.gif. Spotkał sie ktoś z was z takim ograniczeniem ? wink.gif

p.s. oczywiście jak jest cieplej to samochód szybko przechodzi na gaz smile.gif

pozdrawiam

dworaq

Napisano

> Witam .

> Nastały mrozy i temp otoczenia spadła do -15 stopni i pojawił sie

> mały problem

Na listwie jest czujnik cisnienia i temperatury gazu -tak jest u mnie.

EDIT

Dodatkowo listwa jest podgrzewana.

Napisano
  • Autor

> Dodatkowo listwa jest podgrzewana.

to u mnie na pewno nie jest podgrzewana smile.gif i na dodatek znajduje sie pod kolektorem dolotowym - gdyby była nad to silnik szybciej by ja nagrzał i szybciej bym na gazie mógł jechać smile.gif

EDIT

czyli wychodzi na to że jest ograniczenie które na zbyt zimnym gazie nie pozwoli pracować wtryskom. szkoda tylko że nie ma nigdzie opcji gdzie mógłbym zmienić przełączanie w zależności od temp gazu smile.gif

Napisano

> to u mnie na pewno nie jest podgrzewana i na dodatek znajduje sie

> pod kolektorem dolotowym - gdyby była nad to silnik szybciej by

> ja nagrzał i szybciej bym na gazie mógł jechać

Wygląda,że to taka uroda tej instalacji i zarazem ograniczenie mozliwosci uszkodzenia wtrysków -chociaz ''opinie'' na temat pracy na zimnym gazie to znajdziesz na tym forum. nono.gif

Napisano

mam to samo w tym roku

ale rok temu i wcześniej przechodził na gaz normalnie

z tym że niedawno wgrane zostały nowe mapy wtrysku i prawdopodobnie jest coś nowego w programie

Napisano
  • Autor

dokładnie rok temu nie pamiętam by były jakieś problemy z przełączeniem na gaz a mrozy też były smile.gif ale na wiosnę wgrywałem nowe oprogramowanie do centralki i jak widać zawiera ono pewne poprawki na mrozy wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.