Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak powinien pracować pedał sprzęgła w Stilo beanzyna?

Featured Replies

Napisano

Mam być może banalne pytanko. Na jakiej wysokości od podłogi "bierze" sprzęgło w Waszych Stilo? W moim 1.2 rozłącza i załącza jeśli pedał jest prawie przy samej podłodze. Niby wszystko jest OK ale jest to dla mnie dość dziwne żeby pedał sprzęgła "brał" tak nisko. Auto w każdym razie ma moc i nie odczuwam (subiektywnie ofkors) żeby sprzęgło się ślizgało albo coś w tym stylu. Jeśli jest to niewłaściwe to podpowiedzcie na co stawiacie:

1) zapowietrzona pompa sprzęgła?

2) padnięta pompa sprzęgła?

3) zużyte / walnięte sprzęgło?

4) ten typ tak ma i nie wiem o co Ci chodzi smile.gif

Dodam, że auto ma przejechane 120 000 km i raczej było regularnie serwisowane w Niemickim ASO. Piszę raczej bo mam je kilka miesięcy i jestem 2 właścicielem.

Aha, jak cofam na zimnym silniku to auto potrafi czasem "zabuczeć" po zasprzęgleniu wstecznego (taki niski dźwięk). Co to moze być? Jak się rogrzeje cały układ napędowy (np: po jeździe około 10 km) to ten efekt znika...

Pzdr

Napisano

> Mam być może banalne pytanko. Na jakiej wysokości od podłogi "bierze" sprzęgło w Waszych Stilo?

tutaj coś się pocili na ten temat: kliken

u mnie sprzęgło bieże chyba powyżej połowy i to raczej wyżej niż niżej. ale ja miałem wymiankę koło 110kkm.

Napisano

> Mam być może banalne pytanko.

U mnie też tak ciutkę wyżej niż połowa, ale jeszcze przebieg stosunkowo mały i się nie zużyło, i niech tak zostanie bow.gif

Napisano

Ja mam 1.2 i niedawno wymieniałem kompletne sprzęgło. Teraz mam Valeo. Po wymianie zauważyłem, że pracuje bardzo miękko w stosunku do poprzedniego. Po wciśnięciu sprzęgła i redukcji biegu puszczam je i samochód zaczyna jechać, gdy pedał sprzęgła uniesie się (trudno to określić) ale bardzo niewiele ponad podłogę. Rozsprzęglenie występuje mniej więcej w połowie. 120 000 km to już sporo dla sprzęgła i wróżę ci jego wymianę (koszt sprzęgła valeo ok. 300 zł - komplet) plus robocizna (200 zł - 300 zł)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.