Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LPG nietypowy problem

Featured Replies

Napisano

mam zalozona instalacje gazowa w samochodzie troche ponad miesiac, przez ten czas odwiedzilem zaklad montazowy 14 razy i nie potrafia mi ustawic samochodu. (cc 900 - gaznik) wiec chyba prostrzego silnika do zagazowania nie ma.

Na poczatku po zalozeniu gazu bylo super z jednym malym wyjatkiem. Samochod gasl przy wysprzeglaniu. wyczyniali wszelkie kombinacje alpejskie zeby w koncu zalozyc oslone plastikowa na parownik i pomoglo. z tych 14 wizyt jakies 8 bylo w sprawie gasniecia i za kazdym razem cos tam "podregulowywali" teraz tak podregulowali ze samochod nie chce chodzic na gazie jak jest zimny. odpalam go na gazie ale jak probuje dodac gazu pracuje koszmarnie nierowno. Nie da sie nawet ruszyc z miejsca. Musze przelaczyc na benzyne rozgrzac silnik i potem chodzi jak zloto. Co dziwne silnik musi byc chyba mocno wychlodzony bo tak sie dzieje tylko rano. Jak sie rozgrzeje po drodze do pracy stawiam go pod praca i po 8 godzinach pracuje dobrze. Jeszcze jedna ciekawa rzecz. Jak odpale go rano na gazie chodzi "wmiare" rowno bez ssania. Jak wyciagne ssanie zaczyna wariowac.

Uprzedzam pytanie, bo juz nimi atakowali mnie gazownicy. (podobno jak cos sp#####la to zwalaja wine wlasnie na to) swiece sa zgodne z katalogiem i maja 4 tys km przebiegu, tyle samo przewody wysokiego napiecia. W akcie desperacji wymienilem nawet cewke zaplonowa.

Ratujcie bo juz mi wszystko opadlo, nie mam sily jechac tam 15 raz. Wielkie dzieki za jakie kolwiek sugestie

Napisano

Wygląda mi na problem z parownikiem (membrany przy zimnym silniku są mocno trzymane przez gęsty olej). Inna sprawa, że należy odpalać na benzynie, aż silnik uzyska temperaturę ok. 40*C. To na dobrą sprawę parę minut pracy silnika. Nie ma co się upierać co do jazdy na gazie na zimnym silniku. Swoją drogą, czy na pewno masz odpowiedni stan cieczy chłodzącej silnik? Jeśli jest jej mało to parownik po prostu zamarza (termodynamika się kłania: rozprężanie gazu powoduje znaczny spadek temperatury) i nie ma szans na poprawną pracę.

Napisano
  • Autor

> Wygląda mi na problem z parownikiem [ciach]

wszystko sie zgadza. Tylko dlaczego na poczatku chodzil poprawnie? problemy zaczeły sie kiedy gazownicy zaczeli "regulować" gasniecie. poziom cieczy jest prawidłowy. Rozumiem odpalanie na benzynie i rozgrzanie silnika, ale musze przejechac jakieś 10 km zeby zaczal pracowac poprawnie silnik (do pracy mam 12 :-( ) A przy pogodzie deszczowej jak dzis to wogole byla beznadzieja.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.