Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem: Lambda Blitz a zapłon.

Featured Replies

Napisano

Witam,

może ktoś kompetentnie będzie w stanie udzielić mi porady. Po założeniu instalacji BRC Blitz pojawia się problem przy odpalaniu silnika -"drastyczne" falowanie obrotów. Otoż z rana, gdy silnik jeszcze jest wychłodzony nie ma problemu. Odpalam na benzynie, obrotami przełączam na gaz i sobie jadę. Gdy tak sobie pokursuję, silnik się oczywiście zagrzeje. Przykładowo podjadę do sklepu po piwo, wsiadam do auta odpalam a tu już porządnie bujają się obroty (na bezynie) w zakresie 600-900. Przełączam na gaz a silnik się dusi, ledwo utrzymuje obroty, mało co nie zgaśnie (wszystko dzieje się na biegu jałowym) po chwili obroty się stabilizują i można jechać,i tak już pozostaje do końca dnia. Świece i kable nowe. Pytanie więc

jest takie, czy przyczyną takich problemów może być złe zestrojenie emulatora lambda z układem zapłonowym? Dodam, że jak pojeżdżę trochę na benzynie odpalę kilka razy bez przełączania na gaz obroty już tak nie wariują. Czy ktoś może odpowiedzieć na te moje wywody?

pozdrawiam,

Daniel

Napisano

>Czy ktoś może odpowiedzieć na te

> moje wywody?

W blitzu trzeba ustawic emulacje sondy lambda za pomoca potencjometru, poszukaj opisu blitza na ekoalma.pl. Miałem podobnie, ze na benzynie obroty mi falowaly, po ustawieniu emulacji wszytsko jest OK.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.