Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uno 1.0 ie fire LPG - raz iskra jest, a raz jej nie ma

Featured Replies

Napisano

Od miesiąca dolega coś mojemu Uniakowi, a mianowicie ma problemy z iskrą czasem jest, a czasem jej nie ma. Pewnego razu pojechałem gdzieś i kiedy po kilku minutach chciałem wrócić do domu, nie mogłem, nie chciał zapalić, obok akurat był warsztat mechaniczny więc poszedłem poprosić Panów, żeby zobaczyli dlaczego stoję, więc sprawdzili, że nie ma iskry, zamienili cewkę (bo mięli akurat taką samą) efektu to nie przyniosło, więc oddali mi moją i kazali scholowac auto do elektryka. Po kilku godzinach kiedy przyjechałem cholować uniaka, on jakgdyby nigdy nic odpalił. Następnego dnia po przejechaniu kilku km zgasł i nie odpalił, dopiero po kilka godzinach. Taka sytuacja powtarzała się dość długo, a zaden elektryk nie chciał go przyjąć, bo jak na złość u elektryka z autem było wszystko wporzadku. W końcu nie mogłem odpalić pod blokiem i scholowałem auto do elektryka, tamten sprawdził, że nie ma iskry, następnego dnia dzwoni i mówi, że auto zrobione. Pojechałem powiedział, że to wina cewki która wymienił i już wszysto jest ok. Mówie mu, ze cewka była wymieniana i nie odpalał ale spłynęło to po nim, powiedział jedynie, że spradził czujnik Hall'a, moduł, aparat zapłonowy i oczywiście cewkę, która była popsuta. Uwierzyłem mu, ucieszony jeździłem 2 dni bez problemu, po czym znów mi zgasł na swiatłach, jednak polepszyło mu się trochę, bo odpalił po 2 minutach a nie po 4 godzinach. Przez kolejne dni auto gasło, odpalało po kilku minutach i już do końca dnia jeździło spokojnie, dodam, że kiedy samochód nie zapalał, znów nie było iskry. Elektryk oczywiście nie wierzył mi i znów auta nie chciał przyjąć. Ostatnimi dniami pogorszyło się, bo samochód gasł już nie na 2 minuty ale co 2 minuty, kiedy jakims cudem udało mi się nim dojechac do domu, więcej nie odpalił. Znów nie ma iskry. Dziś schlowałem auto do wyżej wymienionego elektryka i w końcu uwierzył kiedy sam zauważył, czekam aż wymyśli coś nowego i chciałbym poznac wasze opinie na ten temat, ponieważ jemu już nie ufam, a słyszałem od kilku osób, że to jeden z lepszych elektryków w Łodzi. Niestety ja tego nie mogę potwierdzić. Auto mu zaprowadziłem znów dlatego, bo jeśli to nie jest wina cewki chciałbym odzyskać moje 170 zł za wymianę cewki, co jest chyba bardzo dużo kiedy robi się to 10 minut, a cewka kosztuje 70 zł.

Napisano

> chciałbym odzyskać moje 170 zł za wymianę cewki, co jest chyba

> bardzo dużo kiedy robi się to 10 minut, a cewka kosztuje 70 zł.

Cewkę proszę ja Ciebie wymienia się w 10 sekund, nie 10 minut zlosnik.gif

Sam ostatnio walczę z elektrycznością w silniku. Nie jest łatwo. Taki objaw gaśnięcia po rozgrzaniu to bardziej na moduł wygląda. Też raptem 4 śrubki.

Napisano
  • Autor

Podobno moduł sprawdzony i jest wporządku. Jakieś 2 lata temu miałem podobne objawy i był to czujnik Hall'a ale teraz podobno tez jest ok.

Napisano

wydaje mi sie ze to modul zaplonowy zaczał bym odszukanai tam przyczyny

Napisano
  • Autor

> wydaje mi sie ze to modul zaplonowy zaczał bym odszukanai tam

> przyczyny

Ja sam osobiście nie sprawdzałem ale podobno elektromechanik do którego oddałem auto, sprawdzał, mówił, że kiedy nie było iskry, wrzucił nowy moduł i nadal jej nie było, poprawiło sie dopiero po wymianie cewki ale jak widać to też nie było przyczyną albo przynajmniej jedyną przyczyną.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.