Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problemy z zapłonem

Featured Replies

Napisano

Panowie ciąg dalszy moich klopotów z sejem, przypomne, na goracym silniku nie zapalał, to ustało i palił potem na goracym silniku, nieraz zaplil i zgasl, ale podpompowało sie paliwo za pomocą stacyjki włącz wyłącz kilka razy lub poprzez dodawanie gazu na pedale gazu i zapalał.

Dziś bedac pod garazem samochod stał z 10 minut po jeździe na zapalonym silniku po czym zgasiłem silnik, niestety już nie odpaliłem bryki.

Sprawdziłem czy jest iskra na jednym z cylindrów ( cylinder 4 liczac od cewek) występuje brak iskry.

Wiem że jutro go zapale bez problemu, ale szlag mnie trafia bo nieraz jest tak że chodzi na wolnych obrotach i naraz dup zgasnie.

Cewke jedna podmienilem na nową ale nie dalo to rezulatatów zadnych, co to może być?

Imobileizer, czujnik położenia wału czy ???? sam już niewiem.

Plisss pomocy

Napisano
  • Autor

przypuszczam ze na zadnym z cylindrów niema iskry , ale na szybko pod ręką był kabel z świecy z 4 cylindra.

Wiec musial by chodzic na 3 cylindrach, chyba że ten 4 cylinder ma wplyw na zaplon reszty cylindrów.

Napisano

> przypuszczam ze na zadnym z cylindrów niema iskry , ale na szybko pod

> ręką był kabel z świecy z 4 cylindra.

> Wiec musial by chodzic na 3 cylindrach, chyba że ten 4 cylinder ma

> wplyw na zaplon reszty cylindrów.

Jeżeli silnik pracuje i nagle zgaśnie, to na pewno gubi iskre na wszystkich 4 świecach... jezeli gaśnie tak jakby chciał a nie mógł zeby.GIF to mogą być np. 2 świece - choć przy 2 jeszcze silnik potrafi chodzić zeby.GIF

w każdym bądź razie, jak traci na wszystkich, to opcje są dwie, albo komp świruje - o to bym go raczej nie podejrzewał - lub czujnik GMP. Cała reszta czujników po uszkodzeniu wywala marchewe i komp przechodzi w tryb awaryjny.

Najczęstszym uszkodzeniem czujnika GMP jest złamanie/uszkodzenie kabla .

najlepiej jak byś wykręcił ten czujnik i zobaczył czy na kablu zaraz przy czujniku nie ma zadnych śladów złamania/uszkodzenia

Napisano
  • Autor

A wiec tak kabel sprawdzalem wczesniej i niema uszkodzen (tak na oko), po kreceniu i jak nie moze zapalić marchewa się swieci.

Raz mi sie marchewa po wyjechaniu z stacji benzynowej swiecila a silnik chodzil, wcislem gaz w deche i zgasla.

Własnie wrocilem z garazu silnik zapalil i znów jezdzi , niewiem co jest grane :/

Napisano
  • Autor

> A wiec tak kabel sprawdzalem wczesniej i niema uszkodzen (tak na

> oko), po kreceniu i jak nie moze zapalić marchewa się swieci.

> Raz mi sie marchewa po wyjechaniu z stacji benzynowej swiecila a

> silnik chodzil, wcislem gaz w deche i zgasla.

> Własnie wrocilem z garazu silnik zapalil i znów jezdzi , niewiem co

> jest grane :/

Rozbraja mnie ten samochód dzis pojechalem pozałatwiac sprawy, wrocilem po 30minut chce odpalic bryke i dupa. Krece krece i nic.

Wziolem szczykawke z paliwem i wszczykłem w gardziel paliwo i samochod zaplil za drugi razem. rece opadaja

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.