Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z 406 hdi

Featured Replies

Napisano

Witam cool.gif

Mam problem z 406 Hdi 110 km. Problem polega na tym ze auto odpala i po 5 – 10 s gaśnie, pali się lampka od kompa. Wiem ze przyczyn może być wiele. Niedawno był w serwisie na to samo. Wymiana pompy paliwowej głównej i tej w zbiorniku, czyszczenie układu i działał. Problem pojawił się ponownie a ja nie chce ponownie wydawać 3000 na naprawę bo nie jestem przekonany ze znów po 4 miesiącach padła pompa paliwowa, albo regulator cisnienia mad.gifMoże ktos z was spotkał się z podobnym problemem. confused.gif

Napisano

Jest Ci potrzebny dobry elektryk samochodowy. Sprawdź, czy jak gaśnie, to jest napiecie na pompie paliwa. Ja bym stawial na podwojny przekaznik wtrysku. Nie jestes jedynym, ktorego serwisy naciagnely na wymiane tych pomp i plukanie zbiornika, a przyczyna byl uszkodzony przekaznik wtrysku. U mnie podobne objawy dawal uszkodzony przewod od wylacznika inercyjnego, ale w koncu auto przestalo zupelnie jeździć i przez cały czas plaila sie kontrolka silnika.

pozdrawiam,

Tomek

Napisano
  • Autor

Dzięki za zainteresowanie. smile.gif Zapomniałem jeszcze dodać ze jak przekręce kluczyk aby wyłączyć auto ono jeszcze ptrzez ok. 2 s. działa.

pozdrawiam

Andrzej

Napisano

witam

No to jestem w szoku...Pojechać do serwisu i wydać tyle kasy i dalej to samo...Na miejscu kolegi pojechałbym z reklamacją....

pozdrawiam paawel

peugeot 306 hdi

Napisano
  • Autor

Problem nie pojawił się pierwszy raz na początku roku, a teraz jest połowa roku tak więc po 5-cio miesiecznym uzytkowaniu. Nie sądze ze serwis uznał by coś takiego bo przez taki okres jazdy mozna zrobic ze 30 tyś km. oslabiony.gif. To auto nie zrobiło tyle ale nie chce mi się z nimi włóczyc po sądach klotnia.gif

pozdrawiam

Andrzej

Napisano

> Problem nie pojawił się pierwszy raz na początku roku, a teraz jest

> połowa roku tak więc po 5-cio miesiecznym uzytkowaniu. Nie sądze

> ze serwis uznał by coś takiego bo przez taki okres jazdy mozna

> zrobic ze 30 tyś km. . To auto nie zrobiło tyle ale nie chce

> mi się z nimi włóczyc po sądach

> pozdrawiam

> Andrzej

Moja rada: reklamuj w serwisie naprawe

Napisano

Witam ponownie

Chyba spotkało mnie to samo co kolegę.... sciana.gif

Uruchomiłem silnik i po paru sek. cisza yikes.gif

Stoję w warsztacie, ale wiem jedno: pompa ta w zbiorniku nie pracuje i już. Sprawdzają...Będzie dobrze..

.........................

paawel peugeot 306 hdi

Napisano
  • Autor

Witam.

Prawdopodobnie, na 98.5% padł u mnie regulator ciśnienia paliwa na pompie głównej bo pompa daje zbyt niskie ciśnienie frown.gif. Musze kupić i wymienić ale istnieje ryzyko ze po ponownym zatankowaniu jakiegoś syfu pojawi się to samo. Brak mi juz słów na jakść naszego paliwa ja juz nie wiem gdzie tankować paliwo niewiem.gif.

pozdrawiam

Andrzej

Napisano

Witam ponownie

Ja już wiem co się stało... frown.gifPadła mi pompa ta w zbiorniku...Straszny syf...Paliwo miało być ok na NESTE i co? Ja pierdykam zjarała się pompa bo była zatkana...nieźle. Kosztowało mnie to 650 zeta crazy.gif

pozdrawiam

..............................

paawel peugeot 306 2.0 hdi

Napisano
  • Autor

Wymiana na nowy i problem na razie z głowy. Zastanawiam się kiedy znowu padnie po zatankowaniu niewiadomo czego confused.gif. Serwis chciał za tą część 1640 zł!!!!!!!Znalazłem taki sam nowy za 720 zł a zmiennik który różni się wtyczką 430 zł (niewielka różnica grinser006.gif) cały koszt naprawy z wtyczką i uszczelkami 550 zł . Serwis chciał 2000 zł (złodzieje) sciana.gif. Myślę sobie jaki człowiek jest czasem naiwny i głupi ze daje im tyle kasy, wystarczy trochę poszukać w necie. Dla tych co szukają tanio części polecam www.diesel.pila.pl

Pozdrawiam Andrzej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.