Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Clio immobilizer - kluczyk

Featured Replies

Napisano

Ostatnio zacząłem mieć problem z odpalaniem cliowki:

po przekreceniu kluczyka dioda immo mruga szybko a nie zapala się ciągłym crazy.gif Po n- probach w końcu sie zazwyczaj udaje ale nie wiem kiedy przestanie sie udawać....

Czytałem że może być to problem z cewką w kluczyku lub obok stacyjki. Czy ma kroś może dokładne parametry tych cewek (wiem że b cienki drut i około 150 zwojów - ale to za mało) confused.gif

Znalazłęm kilka sposobów synchronizacji kluczyka, ale żaden mi nie działa - czy macie jakiś pewny do clio 2001 ph1?

Napisano

Sybchronizowac mozesz c.zamek a nie imobilajzer Kluczyk nowy przychodzi zakodowany , wyciagasz z pudełka wsadzasz do stacyjki i jazda . A jezeli Ci sie tak dzieje to kluczyk do wymiany na moj gust smile.gif

A masz tylko jeden kluczyk domyslam sie tak ?

Napisano
  • Autor

Mam dwa kluczyki: jeden pali co 10 raz (c.a.) drugi wcale.... obydwa otwierają centralny frown.gif

Czyli Zonk?? crazy.gif

Napisano

> Mam dwa kluczyki: jeden pali co 10 raz (c.a.) drugi wcale.... obydwa

> otwierają centralny

> Czyli Zonk??

Moim zdaniem Zonk kluczyk do wymiany smile.gif Monza by jeszcze podpiac kompa i sprawdzic pierscien na stacyjce ale daje 1 % szans na to aby on nawalał smile.gif

Napisano

> Mam dwa kluczyki: jeden pali co 10 raz (c.a.) drugi wcale.... obydwa

> otwierają centralny

> Czyli Zonk??

Przerabiałem ten temat jakieś ze cztery lata temu i krótka rada nowy kluczyk, a nie będziesz miał problemu z odpalaniem waytogo.gif Ja załatwiłem swoje kluczyki komórką trzymając je razem z komórką w jednej kieszeni przez osiem godzin w pracy przez trzy miesiące i po kolei załatwiłem najpierw jeden kluczyk a gdy ten zaczął łapać tak jak tobie co 10raz wymieniłem na drugi kluczyk zapasowy i po miesiącu również go szlak trafił tak jak pierwszego. Od tamtej pory komórkę trzymam gdzie indziej nauka na przyszłość, a za nowy kluczyk po dwu tygodniach oczekiwania odebrałem w serwisie za bagatela 500zł drive.gif

Napisano
  • Autor

Od wczoraj auto jest w warsztacie - nie odpala... oslabiony.gif Musiałem go holować. Zobaczymy co z tego wyjdzie - po przekreceniu kluczyka immo świeci ciagle, ale auto nie odpala.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Sprawa zakończona - 300PLN - dwa kluczyki OK.

W jednym coś mi gość przerobuł, a do drugiego włożył własną "pestkę" do immobilizera (usunął cewke na kluczyku). Jestem super zadowolony. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.