Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problemów z LPG ciąg dalszy

Featured Replies

Napisano

W poprzednim temacie pisałem o wymianie sterownika ze staga 2l na coś innego. Zdecydowałem się na nowy temat bo jest on zupełnie o czymś innym i mam nadzieję, że admini mnie za to nie zawieszą smile.gif

Ale do rzeczy. Wymieniłem staga na ELPIGAZ LEONARDO ale nie wiem czy to XL czy inny. Niestety moje oczekiwania za 370 zł (montaż i sterownik) były spore ale jak narazie jestem rozczarowany. Fakt, auto żwawiej i stabilniej przyspiesza, ale wciąż mam 2 problemy:

- przy ok. 1500 obr/min nie zależnie na jakim biegu (oprócz jedynki) po dodaniu gazu auto szarpie i często strzela

- po zatrzymaniu auta co 5 sekund obroty spadają poniżej nominalnych jałowych po czym wracają do normy i sytuacja się powtarza.

Na benzynie jest ok. Ponadto wydaje mi się, że za dużo pali, ale o tym przekonam się w poniedziałek, bo teraz robiłem krótkie trasy na dolewkach gazu. Moje pytanie: czy to może być wina reduktora lub jego ustawień? Posiadam BRC AT 90 i mam dwie śruby mocno wkręcone a od jałowych lekko wykręconą. Kable, świece i filtr powietrza były wymieniane niedawno. Może to filterek gazu? Co ile trzeba go wymieniać? Ja już 12 kkm zrobiłem bez wymiany. Dzięki za wszelką pomoc!!

Napisano

> - przy ok. 1500 obr/min nie zależnie na jakim biegu (oprócz jedynki)

> po dodaniu gazu auto szarpie i często strzela

podejrzewam ubogą mieszankę, podpiąć się z laptopem i zobaczyć jak sie zachowuje mieszanka(sonda lambda) - to podstawa dalszych czynności

> - po zatrzymaniu auta co 5 sekund obroty spadają poniżej nominalnych

> jałowych po czym wracają do normy i sytuacja się powtarza.

Też trzeba zobaczyć co sie dzieje w tych momentach z mieszanką i jak pracuje aktuator (siliczek krokowy) , zapewne trzeba inaczej skonfigurować usatwienia pracy silnika krokowego , może zmienić ustawienia reduktora. Ale to wszystko trzeba robić opierając sie na obserwacji zachowania sondy lambda i pracy silnika krokowego. Bez tego to możemy sobie wróżyć z fusów a na oko i ucho to chłop w szpitalu umarł. Zakup sobie wreszcie interfejs,wyposaż się w laptopa i program i działaj. Jeżeli wtedy czegoś nie będziesz wiedział lub rozumiał to będziesz przynajmniej zadawał konkretne pytania na które bedzie można sensowniej radzić.

Napisano
  • Autor

dzięki za konkretną odpowiedź. Kupię kabelek i się odezwę, ale najpierw podjadę do gazownika i powiem co i jak.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.