Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ja po sąsiedzku z pytaniem o FOCUSA

Featured Replies

Napisano

Jeżeli wszystko mi wypali to będe szukał nowego wozidła, wpadł mi w oko miedzy innymi FOCUS, najlepiej kombi i w dieslu. Teraz pytanko na co zwrócić uwage kupując takie auto, jaki silnik jest najlepszy, ile to to pali, jakie najczęstsze sa usterki i ile kosztują mat.eksploatacyjne typu klocki tarcze, sprzegło, rozrząd,

co ile wymienia się rozrząd sprzegło

dodam ze szukałbym rocznika 2001 do 2003

Z góry dzięki za wszelkie uwagi i porady.

Pozdrawiam ZielaK 20.GIF

Napisano

miesiąc temu zrobiłem dokładnie taką podmiankę, z Lanosa 1,5 16V na FOCUSA 1,8TDDi kombi i jak narzazie była to słuszna decyzja.

Lanos jest wygodny ale Focus to już inna klasa.

ja kupiłem 1,8TDDi, kombi, 2002, wersja Comfort X (abs, 4x poduszki, 4x elektryka, klima, szyba grzana przód, elektryczne lustra, alusie, komp) - nic więcej mi nie potrzeba. za takie autko dało 28 100PLN

osobiście i z tego co czytam na forum www.focusklubpolska.pl bardziej polecane są silniki TDDi - starsza konstrukcja. nowsza TDCi jest kulturalniejsza ale i bardziej awaryjna - koła dwumasowe, wtryski wrażliwe na paliwo. TDDi nie są bezawaryjne ale usterki są dużo rzadsze. i takiego na Twoim miejscu bym szukał. kolega pracuje w ASO forda i mi ten silnik polecał, w MOTORze w zeszłym tygodniu było porównanie MONDEO vs PASSAT i polecali do Fordów silniki TDDi.

części eksploatacyjne trochu droższe, zawieszenie wielowahaczowe z tyłu trochę kosztuje, ale za klocki na przód z wymianą płaciłem w NorAuto 188zł, tyle co w Lanosie. rozrząd w ASO (wymiana co 150kkm, a nie jak w Lanosie co 60kkm) koszt max. 1000zł - tyle płaciłem w DU.

spalanie na poziomie 6-6,5l w mieście, więc cenowo wychodzi podobnie jak Lanos w gazie, który mi brał 11-12l

ogólnie polecam i powodzenia w szukaniu, a znalezienie TDDi nie jest łatwe.

jakby co zapraszam na GG. jakbyś chciał obejrzeć jak autko wygląda, przysiąść się, pogadać to nie ma problemu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.