Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ładowanie akumulatora a silniczek wycieraczek.Proszę o pomoc

Featured Replies

Napisano
frown.gifProblem dotyczy ładowania akumulatora. Czasami ładuje, czasami nie ładuje (świeci się kontrolka). Pasek jest ok, alternator nowy, akumulator nowy. Problem nadal istnieje. I jeszcze jedna sprawa: czy silniczek od wycieraczek przednich powinien być w coś zawinięty? Chodzi mi o to, że u mnie nie jest on niczym zakryty. Jak pada deszcz to woda się tam leje, teraz on bardzo głośno chodzi, (pewnie łozysko) a wycieraczki nie chodzą na szybkich obrotach, tj. w trzecim trybie (w pierwszym i drugim działają, a najszybsze nie!). Czy sprawa tego silniczka może mieć związek z nieładowaniem akumulatora??? Proszę o pomoc
Napisano

Jesli nie ma wystarczajacej ilosci pradu wycieraczki beda chodzic slamazarnie badz wcale A problem ladowania moio skromnym zdaniem tkwi w

- mostku prostowniczym alternatora

- regulatorze napiecia

- polaczeniach miedzy urzadzeniami

moze poprostu masz gdzies zimny lut ( niestyk )

Nowe nie zawsze oznacza na 100% sprawne

Napisano

Regulator napięcia z mostkiem prostowniczym jest przy alternatorze - może to być jego wina.

Ale przedtem sprawdź czy kable na altku są dobrze dokręcone ( 1 cienki i jeden gruby), sprawdź połaczenie grubego kabla z klemą na akumulatorze może zaśniedział na styku łaczenia.

Na silniku wycieraczek zakładany jest "worek" z pieprzemakalnej tkaniny - ale tutaj uwaga - najlepiej obciąć dolny róg worka bo jak dostanie się woda to nie wypłynie z niego i silniczek będzie cały we rdzy lub nawet ulegnie spaleniu.

Pozdrawiam.

Napisano

najlepiej obciąć dolny róg worka bo

> jak dostanie się woda to nie wypłynie z niego

I to dowod na wodoszczelnosc worka jak woda wleci to nie wyleci

POZDRAWIAM

Napisano

> I to dowod na wodoszczelnosc worka jak woda wleci to nie wyleci

To fakt szczelny jak cholera hehe.gif - u mnie silniczek był cały we rdzy no i przestał machać skrzydełkami.

Okazało się że worek miał dwie dziurki na samej górze i ciągnął jak smok - profilaktycznie obciąłem dolny najniżej położony róg, dziury zakleiłem i teraz jak nawet wpadnie trochę wody to wyleci przez moją "dziurkę" - dziwnie to brzmi ale chodzi o dziurkę w worku. yay.gif

Pozdrawiam. pub2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.