Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dopasowanie kasku do ... głowy ... i z głową

Featured Replies

Napisano

Witam,

Odpowiedź na pytanie dla mnie o tyle istotna, że to o moją głowę chodzi;) .. ale do rzeczy:

Dostał się w moje posiadanie kask (jak w załączniku), wygląda dosyć solidnie i jest w dobrym stanie i chętnie bym go zatrzymał - pozostaje tylko kwestia dopasowania rzomiaru. Nie mam w tym doświadczenia stąd pytanie do Was:

Kask ma na naklejce 61cm (XL) i pozałożeniu na moją głowę siedzi i "nie lata" i w sumie jest wygodnie ale mam wrażenie że idelane byłoby 60cm - chodzi o to, że jak się w ramach "testu" walnę ręką w bok czy w tył to mogę "docisnąć" kask na głowie = minimalne luzy pomiędzy głową a kaskiem;) ....

I teraz:

1. czy na podstawie powyższego opisu mam szukać innego bo szkoda głowy?

2. czy jak dojdzie do tego kominiarka to będzie akurat w sam raz?

3. czy jest OK tak jak jest?

Z góry dzięki za wszelkie info grinser006.gif

ps: a jak napiszecie, że mam się tego pozbyć to od razu jeżeli jest ktoś chętny na ten kask - to na priva info biglaugh.gif

post-34810-14352491430188_thumb.jpg

Napisano

odpowiem na przykladzie taniego kasku, ktory posiadam

Kupilem zgodny z rozmiarem zmierzonym, ale przez pierwszy tydzien byl bardzo ciasny i niewygodny, dopiero potem sie "dopasowal" wiec nie wiem jak jest z kaskami drozszymi ale jesli tak samo to skoro jako nowy juz jest luzny to lepiej chyba kupic cos troszke ciasniejszego - mowie to na przykladzie 2 kaskow, ktore mialem

A co do kominiarki to jest pewna wyczuwalna roznica, caly czas jezdze w kominiarce i jak ja czasem zdejme to zdecydowanie luzniej sie czuje w kasku, wiec troche ona daje

Napisano

dlatego lepiej kupowac kask ktory pasuje idealnie ...bo z czasem stanie sie luznieszy.

Nie uzywam kominiarki ... a kask mam tak jak mowisz .. ciut ciut luzniejszy .. nie przeszkadza mi to jednak .. nie obroce kasku dookola glowy .. i jak na razie jezdze.

Napisano
  • Autor

> dlatego lepiej kupowac kask ktory pasuje idealnie ...bo z czasem

> stanie sie luznieszy.

> Nie uzywam kominiarki ... a kask mam tak jak mowisz .. ciut ciut

> luzniejszy .. nie przeszkadza mi to jednak .. nie obroce kasku

> dookola glowy .. i jak na razie jezdze.

W moim przypadku jest podobnie ... a kask jest od mojego kumpla (taki miły gest zrobił bo sam kupił nowy), trochę w nim jezdził więcj już jest ułożony, stąd jak szybko robię obrót głowa lewo-prawo-lewo to kask przemieszcza się jakby z minimalnym opóźnieniem ...

Jak znajdą się funduszę to będę kupował nowy a wolę uzbierać i kupić coś nowego i z trochę lepszej półki ....

Póki co pozostaje ten, w sumie to patrząc na wykonanie wygląda na dosyć solidnie zrobiony i jest made in Belgium nie China ... jeżeli można to uznać na plus 893goodvibes.gif

Dzięki za pomoc i info boozing.gif dla Was

Napisano

Kask nie może się przesuwać na głowie po wykonaniu nią gwałtownych ruchów prawo-lewo góra-dół.

Nie wiem czy made in China, ale dopasowany nie byłby lepszy niż ten.

Napisano

Jak jak kupowałem sowj nitro to koles mi doradzil taki ze mialem biedego wlozyc ale jak juz wlozylem to siedzial idealnie no doslownie1mm luzu nie bylo a przy sciąganiu to myślałem ze mi uszy wyrwie:) ale troche w nim pojeżdzilem i dalej pasuje idealnie i wkładanie i ściąganie już też jest ok. Wiec ja bym szukał takiego który na początku jest bardzo ciasny (bez przesady). pozdro smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.