Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak zaświecić konsole?

Featured Replies

Napisano

Moje pytanie brzmi tak - jak w tytule. Mianowicie w pewnym momencie zauważyłem brak podświetlenia w mojej zafirce panelu sterowania ogrzewaniem, wntylatorem - chodzi o te trzy okrągłe pokrętła od nagrzewnicy, regulacji siły nawiewu i podawania powietrza w określone miejsca. Nieświeci również podświetlenie 3 przełączników znajdujących się poniżej tych pokręteł a są to włączniki klimy, obiegu wewętrznego i podgrzewania szyby i lusterek. Proszę o posty jak dostać się tam dośrodka i jakie żarówki przygotować, a tak nawiasem mówiąc chyba jest tam kilka żarówek i tak nagle wszystkie się spaliły? Czy może to jakiś kabelek - odpadł?

Napisano

Nie dowiesz sie jak nie zdejmiesz tego panela. Jest tam wtyczka na wysokosci sterowania nawiewami, ktora daje napiecie na wszystkie zarowki, sprawdz czy co dziala obieg wewnatrzny i szyby bo to jest na tej samej wtyczce.

Napisano
  • Autor

> Nie dowiesz sie jak nie zdejmiesz tego panela. Jest tam wtyczka na

> wysokosci sterowania nawiewami, ktora daje napiecie na wszystkie

> zarowki, sprawdz czy co dziala obieg wewnatrzny i szyby bo to

> jest na tej samej wtyczce.

odkręciłem i wyjąłem popielniczke z z zapalniczką, następnie odkręciłem dwie śruby , które były schowane pod popielniczka i........ próbowałem trochę na siłe, ale panel nie chciał się wyjąć ! Niewiem, może to jest jakiś sposób? Może trzeba ciągnąć na skos, do przodu, w górę? A może jakoś wypiąć z tych wtyczek schowanych pod panelem nawiewów? Prosze o posty. Dziękuje z góry.

Napisano

> odkręciłem i wyjąłem popielniczke z z zapalniczką, następnie

> odkręciłem dwie śruby , które były schowane pod popielniczka

> i........ próbowałem trochę na siłe, ale panel nie chciał się

> wyjąć ! Niewiem, może to jest jakiś sposób? Może trzeba ciągnąć

> na skos, do przodu, w górę? A może jakoś wypiąć z tych wtyczek

> schowanych pod panelem nawiewów? Prosze o posty. Dziękuje z

> góry.

jeśli wyjąłeś popielniczkę to nie wiele ci to pomoże musisz pierw wyjąć radio i zobaczyć dodatkowe śrubki pod radiem trzymające przedni panel następnie tak samo jak jest w astrze F bo ja taka mam i miałem taki sam problem a widziałem że też miałeś to musisz zdjąć środkowe pokrętło od regulacji prędkości nawiewu zdejmuje się je wkładając od dolnej części pokrętła (czyli po przeciwnej stronie wskaźnika prędkości) coś cienkiego ale twardego po to by odczepić plastikowe zapięcie następnie za tym pokrętłem jest przełącznik podpięty do głównej kostki do której jest doprowadzone napięcie zasilania nawiewu jak i podświetlenia wszystko pospinane jest plastikowymi zapinkami ale tylko jedna część jest odpowiedzialna za podświetlenie, podświetlenie to jest dodatkowo dokładane w postaci kawałka plastiku i chyba 3 lub dwóch małych żaróweczek max kosztują po 50 gr i czasami one nie stykają gdzieś czasami bywa tak że wystarczy z czuciem walnąć ręką w panel i się palą jak nowe a czasami trzeba się mordować bo ciasno żeby je wyjąć i wymienić

Spokojnie musisz nad tym usiąść i popatrzeć jest to wszystko do rozebrania bo przecież ludzie to składali

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.