Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uno 1.0 na gazniku a wymiana UPG samemu pytania

Featured Replies

Napisano

mam wyciek oleju prawdopodobnie spod uszczelki pod glowica chce wymienic samemu i mam kilka pytan jak zdejme glowice jak potem ustawic rozrzad musze odkrecac walek czy wszystko da sie wyciagnac razem z glowica bez rozbieranaia jej jak poradzic sobie z kolektorem wydechowy msruby mocno pordzewiałe

Napisano

walka nie musisz wyjmowac (mimo ze by sie przydalo zeby wymienic uszczelniacze zaworow - pewnie masz lpg). ja robilem to tak:

1. demontaz osprzetu (oznacz sobie polozenie aparatu zaplonowego), sruby kolekrota spryskalem wd40 dzien wczesniej i puscily bez problemu

2. luzujesz napinacz paska i zdejmujesz go z walka - wczesniej nalezy ustawic go w odpowiedniej pozycji, masz kreske na kole zebatym i ustawiasz rowno z wycieciem na glowicy (wyciecia szukaj w okolicy pierwszej swiecy zaplonowej) wtedy wal tez powinien trafiac na znacznik (u mnie trudno bylo go zobaczyc wiec patrzylem na znacznik przy skrzyni - powinien byc na zero! jesli nie jest to ustawiasz zero)

3. odkrecasz glowice i dajesz do planowania - koszt okolo 40 zeta

4. jesli wymieniasz od razu pasek to odkrecasz kolo zebate alternatora i wymieniasz pasek (zaleznie od stanu mogzna od razu oba) no i oczywiscie napinacz

5. zakladasz nowa uszczelke pod glowice i przykrecasz rownomiernie zaczynajac od srodkowych srub - kolejnosci dokladnie nie pamietam ale jest to pewnie do znalezienia, najlepiej uzywac klucza dynamometrycznego, z jaka sila dokrecic tez nie pamietam ale to chyba tez znajdziesz

6. zakladasz pasek tak aby w/w znaczniki sie zgadzaly no i osprzet

gotowe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.