Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z odpalaniem CC 700

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem z odpalaniem cc 700 gaznik WEBER, problemem jest odpalenie samochodu np po dluzszym postoju (w nocy itp), dokladniej wyglada to tak, ze przy wyciagnietym na maka ssaniu, silnik odpali i za chwile gasnie, i musze tak robic nieraz po kilka razy zeby nie zgasl. Jak juz sie uda i sie zagrzeje to chodzi bardzo ladnie, nie szarpie trzyma dobre obroty i caly dzien juz nie ma problemow nawet jak stoi po 5, 6 godzin. Mechanik powiedzial ze to wina gaznika poniewaz cos, co jest tam odpowiedzialne za zamkniecie doplywu powietrza przy wlaczonym ssaniu nie dziala i gaznik dostaje duzo paliwa i za duzo powietrza.. Co o tym sadzicie? Nadmienie tylko ze wymienione sa swiece, przewody, WN, wszystkie filtry...

Napisano

Nie chodza klapki zamykajace doplyw powietrza. Pewnie wyrobilo sie to ramie co nimi steruje. Wymien to, a napewno problem zniknie.

Napisano

odkręc kluczem nr 10 kopułke co dochodzi powietrze do gaźnika i zobacz czy jak zaciagniesz ssanie to ci przymyka przepustnice bo moze byc ze masz zrabane ssanie.

Napisano
  • Autor

Ok dzieki, jutro sprawdze i wieczorem napisze jak to wyglada, czyli da sie wymienic samo to ramie o ktorym piszecie?

Napisano

Tak da sie, ja u siebie wymienialem. Powinni to miec w kazdym sklepie z czesciami do fiata.

Napisano
  • Autor

Dziekuje bardzo, jutro sobie odkrece ta kopulke od gaznika i zoabcze jak tam sie sprawy maja, napisze jak cos wywnioskuje, pozdrawiam smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Zalozylem ciegno przepustnicy od ssania, bo ta cesc zgubilem, i wszystko wrocilo do normy, cala operacja trwala ok 10minut i kosztowala 14 zlotych ciegno - 5 zlotych dla mechanika z serwisu fiata, ktory mi pokazla co i jak tam zamontowac:) a poprzedni mechanik, tez z fiata wmawial mi ze musze wymienic gaznik bo mam poskladany z dowch roznych i ciegno nie ebdzie pasowac:|| Zmieniam mechanika!! Dzieki wszystkim za pomoc, powodzonka zycze;)

Napisano

tez mialem taki problem na gazniku webera, no ale sie zrobilo, i ostatnio nawet siłownik od gaznika wymienilem(regenerowany);] a to tak na marginesie. Pozdrawiam

Napisano

U mnie tez był ten sam problem że auto odpalało i gasło i jak odpaliło to musiałem odczekać jakiś czas żeby ruszyć bo jak nie to sie dławiło itd.......ale wypadło mi cięgno od zamykania w gaźniku powietrza i to było przyczyną.....

Napisano

Ja mam z kolei taki problem z FOSem że zaraz po odpaleniu muszę mu na gaz pulsacyjnie deptać żeby nie zgasł (wtedy działa pompka dodatkowego wtrysku paliwa). Jak się tylko do dechy depnie albo wogóle to zgaśnie. Cięgno ssania działa, klapki od zamykania dopływu powietrza też.

Po tej chwili ostrego deptania już jest ok, pracuje równo.

Zauważyłem że im zimniej tym dłużej trzeba deptać albo nawet za pierwszym razem i tak zgaśnie.

Od czego to może być?

Napisano

> Ja mam z kolei taki problem z FOSem że zaraz po odpaleniu muszę mu na

> gaz pulsacyjnie deptać żeby nie zgasł (wtedy działa pompka

> dodatkowego wtrysku paliwa). Jak się tylko do dechy depnie albo

> wogóle to zgaśnie. Cięgno ssania działa, klapki od zamykania

> dopływu powietrza też.

> Po tej chwili ostrego deptania już jest ok, pracuje równo.

> Zauważyłem że im zimniej tym dłużej trzeba deptać albo nawet za

> pierwszym razem i tak zgaśnie.

> Od czego to może być?

Miałem tak samo w bisie (fos) i powiem szczerze, że nie zwalczyłem tego ale przyzwyczaiłem się do sposobu odpalania z pompką przyspieszającą. Zauważyłem, że siłownik u mnie bardzo szybko cofał ssanie, jak tylko dodałem troszkę gazu, to on natychmiast cofał ssanie o połowę. Inna przyczyna, to może klapki nie trzymają szczelnie?

Napisano

> Miałem tak samo w bisie (fos) i powiem szczerze, że nie zwalczyłem

> tego ale przyzwyczaiłem się do sposobu odpalania z pompką

> przyspieszającą. Zauważyłem, że siłownik u mnie bardzo szybko

> cofał ssanie, jak tylko dodałem troszkę gazu, to on natychmiast

> cofał ssanie o połowę. Inna przyczyna, to może klapki nie

> trzymają szczelnie?

Trudno tu mówić o szczelności ale klapki przylegają do ścianek ładnie.

Coraz bardziej wkurza mnie ta 700 sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.