Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problemy z zapaleniem

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam problem odpaleniem UNO silnik 1,4 sobota powrót z trasy poniedziałek - rozrusznik zakręci silnik jakby odpaliła obrót i gaśnie w czy może tkwić problem

Napisano

Hmm, kolego problemów może być masa palacz.gif, może troche więcej szczegółów hmm.gif, kable,świece, kopułka wymienione?

Napisano
  • Autor

Świece wymienione, kopułki nie ruszałem.

- doradzono mi żeby sprawdzić masę układu zapłonowego, czarny lub biało czarny kabelek ale gdzie go szukać u mnie z układu sterującego zapłonem (duży radiator obok akumulatora) wychodzi cala zaizolowana wiązka???

Napisano

Ten "radiator"jak mówisz to masz na myśli moduł zapłonowy-na pewno.

I w niego jest wpięte złącze wielowtykowe i jak już to w nim sprawdza sie połączenie z masą mierzą rezystancję omomierzem na odpowiednich stykach.

Zrób na początek reset kompa i zobaczymy czy pomoże, jak nie to pomyślimy dalej. palacz.gif

Napisano
  • Autor

reset kompa czyli odpiecie akumulatora nic ne pomogło

Napisano

> reset kompa czyli odpiecie akumulatora nic ne pomogło

Samo odpięcie aka nic nie da 270751858-jezyk.gif

Odpinasz, przypinasz po kilku minutach, odpalasz auto i tak bez przygazówek czy tam innych włączeń radia czy świateł, chodzi na wolnych obrotach, aż do załączenia sie wentylatora, potem go można jeszcze przytrzymać z dwie min. na 1500obr. i powinno pomóc.

Napisano
  • Autor

problem w tym że nie zapal - silnik lapie i zaraz gaśnie

Napisano

> problem w tym że nie zapal - silnik lapie i zaraz gaśnie

No fakt hmm.gif

Pompka Ci sie załącza jak włączysz zapłon?Powinno ją być słychać pare sekund.Może coś z paliwem, może kopułka, przewody-no jest tego troche. icon_rolleyes.gif

Napisano

> problem w tym że nie zapal - silnik lapie i zaraz gaśnie

A sprawdź działanie silnika krokowego.

najprościej:

otwórz klapę silnika, włącz kluczykiem zapłon ale nie zapalaj silnika, przejdź do przodu, koło obudowy wtrysku masz ramię dźwigni przepustnicy, jak ja ruszysz palcem tak jak naciąga ja linka, to powinieneś zobaczyć i stwierdzić że chowa się ten pręcik krokowego, jak pościsz ramię dźwigni aby przepustnica zamknęła gardziel, krokowy powinien natychmiast zareagować i wysunąć trzpień aby nieco uchylić przepustnicę.

Napisano
  • Autor

No i chyba po kłopocie - odpalenia na ostro z pominięciem stacyjki - kostki silnik załapał i pracuje bez problemu – czyli stacyjka do wymiany

Napisano
  • Autor

No i jestem znowu przed wczesna radość Uniak postał parę godzin i znowu problem odpala i gaśnie. Tym razem podejrzewam czujnik położenia wału korbowego miałem go w ręce oglądnąłem pojechałem do sklepu i niemile takiego to założyłem stary i odpaliłem na ostro silnik załapał i pracował (doradzili w sklepie że przyczyną może być kostka pod stacyjkę) później odpalał i z kluczyka. Zadowolony ostawiłem autko i d.... jak gaśnie tak gaśnie. Pytanko czy ten czujnik położenia wału można jakoś zregenerować??? bo w sklepie bida sprowadzają

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.