Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CC900, coś przerywa..

Featured Replies

Napisano

Witam znawców tematu. Mam taki kłopot: rano odpalam autko i chodzi jakies 10 -15 sekund, po czym gasnie. To gaz I generacji na komplet sklada sie miedzy innymi przelacznik zamontowany w kabinie, ktory sluzy do przelaczenia z benzy na gazik. Po wlaczeniu zaplonu ten przelaczik "cykał", wedlug mnie uaktywnial sie. Wlasnie rano, choc nie zawsze jest brak tego cykniecia i autko po kilku chwilach gasnie.. Dodam, ze ostatnio jak czuje, ze sie zaczyna dlawic, to podwyzszam mu obroty na maxa, po czym nastepuje "cykniecie" i klopot znika. Ale jak zgasnie, to tylko modlitwa zostaje. Pozniej zalacza sie losowo i dziala.. podczas jazdy nigdy nie przerywa. Panowie, co to moze byc?? Przez dwa lata nie bylo zadnego klopotu z tym. Czy to ten przelacznik pada, czy cos innego? Nie mam zadnych blokad, hebli, innych odciec. Bede wdzieczny za dobra porade. Pozdrawiam

Napisano

> Witam znawców tematu. Mam taki kłopot: rano odpalam autko i chodzi

> jakies 10 -15 sekund, po czym gasnie. To gaz I generacji na

> komplet sklada sie miedzy innymi przelacznik zamontowany w

> kabinie, ktory sluzy do przelaczenia z benzy na gazik. Po

> wlaczeniu zaplonu ten przelaczik "cykał", wedlug mnie uaktywnial

> sie. Wlasnie rano, choc nie zawsze jest brak tego cykniecia i

> autko po kilku chwilach gasnie.. Dodam, ze ostatnio jak czuje,

> ze sie zaczyna dlawic, to podwyzszam mu obroty na maxa, po czym

> nastepuje "cykniecie" i klopot znika. Ale jak zgasnie, to tylko

> modlitwa zostaje. Pozniej zalacza sie losowo i dziala.. podczas

> jazdy nigdy nie przerywa. Panowie, co to moze byc?? Przez dwa

> lata nie bylo zadnego klopotu z tym. Czy to ten przelacznik

> pada, czy cos innego? Nie mam zadnych blokad, hebli, innych

> odciec. Bede wdzieczny za dobra porade. Pozdrawiam

tak jakby elektrozawór nie reagował (to cykanie to przełączanie się elektrozaworu pomiędzy benzyną, a gazem). Rano startujesz na benzynie i w jakiej pozycji jest przełącznik? (benzyna, czy nic?)

Napisano
  • Autor

Witam, rano startuje na benzynie, jak zawsze. Wieczorkiem zostawiam na benzie, i rano start na benzie. Identyczny objaw jest, jak wyciagne bezpiecznik od instalacji gazu. Tak samo: przelacznik "nie cyka". Zapam na benzie, wypala sie z gaznika i sie dlawi. Wyciagnalem bezpiecznik i zalozylem nowy, gniazdo troche przeczyscilem, ale tam dojscie fatalne. Bylem u gazownika, to zaczął mowic, ze to moze cewka przy elektrozaworach sie zabrudzila. Nie sadze, jak bede mial nowe objawy, to napicze. Wedlug mnie, to cos jest nie halo na drodze prądowej, moze ten bezpiecznik.. Tak jakby rano bylo za niskie napiecie i sie nie chca te zaworki otiwerac.. Pozdrawiam

Napisano

> Witam, rano startuje na benzynie, jak zawsze. Wieczorkiem zostawiam

> na benzie, i rano start na benzie. Identyczny objaw jest, jak

> wyciagne bezpiecznik od instalacji gazu. Tak samo: przelacznik

> "nie cyka". Zapam na benzie, wypala sie z gaznika i sie dlawi.

> Wyciagnalem bezpiecznik i zalozylem nowy, gniazdo troche

> przeczyscilem, ale tam dojscie fatalne. Bylem u gazownika, to

> zaczął mowic, ze to moze cewka przy elektrozaworach sie

> zabrudzila. Nie sadze, jak bede mial nowe objawy, to napicze.

> Wedlug mnie, to cos jest nie halo na drodze prądowej, moze ten

> bezpiecznik.. Tak jakby rano bylo za niskie napiecie i sie nie

> chca te zaworki otiwerac.. Pozdrawiam

Też bym stawiał na elektrozawór. Jeśli mówisz, że załacza się kiedy mu się podoba to sprawdź styki może coś nie łączy tak jak trzeba. Jak rano po odpaleniu chodzi 15 sekund to znaczy że benzyna się wypaliła a gaz nie dochodzi... czyli najprawdopodobnie z elektrozaworem coś jest nie tak. Jeśli sprawdzisz styki to później obejrzyj jeszcze elektrozawór, może coś go blokuje... jeśli nie sprawdzisz to się nie dowiesz..:)

Napisano
  • Autor

Sprawdze, sprawdze, ale może to centralka.., czyli ten przełącznik. Prawidlowo jest tak: wlączam zaplon i przelącznik sam "cyka" bez wzgledu na to, czy jest ustawiony na beznynie, gazie, czy na niczym(pozycja do wypalenia benzyny z gaznika). Pozniej moge ewentualnie przestawiac nim jak tylko zapragne.. A u mnie wyglada to tak, iż: wlaczam zaplon a przełącznik milczy.. Zerkam pod maske, wyjmuje i wkladam ponownie bezpiecznik, macam kable od cewek(niskie napiecie), wracam do kabiny i przewaznie juz jest cykanaie.. Mam zamiar wymienic te centralke. Ja sobie daje rade, ale moja pani moze miec problemy z tym. Dodam, ze jak juz chodzi silnik, to nigdy nie przerwal. Stad sadze, ze gdyby to styki, to przerywalby tez na dzialajacym motorze. Styki ocziwiscie przeczyscilem. Czekam na dalsze komentarze cool.gif

Dodam jeszcze, ze kiedys mialem taki przyadek, ze zatankowalem gaz do pelna, a na centralce(na przelaczniku) na wskazniku stanu ilość gazu w zbiorniu(4 diody) nic sie nie palilo. Nawet czerwona oznaczajaca rezerwe.. Pozniej, po jakis.. 10km chyba zapalily sie wszystkie diody i działa prawidlowo do dzis. Ale bylo takie sfiksowanie tej centralki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.