Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Komplet Blaupunkta - Wasze konstruktywne opinie

Featured Replies

Napisano

Witam Forumowiczów - Wesołych i spokojnych świąt na wstępie życzę.

od początku - 2 tygodnie temu stałem sie posiadaczem Fiata Bravo 1.4

Obecnie za granie odpowiadają "firmowe" głośniczki.

Nie jestem Audiofilem - nie widzę/słyszę różnicy dźwięku w głośnikach za 200zł i takimi za 5000zł - zwłaszcza gdy jadę 100km/h. Na postoju nie przesiaduje w aucie i nie zastępuje mi ono sali odsłuchowej ani filharmonii...

Chce by po prostu miło grało, w miarę czysto - nie buczało nie charczało... nic więcej.

Więc ułożyłem sobie taką kombinację.

Radio fabryczne Grundig 182H (fabryczne pozostaje bo takie mi sie podoba i nie będę psuł wyglądu konsoli poza tym mrugającej choinki na desce nie potrzebuje). Może jak uda mi się dorwać to zmienię je na model 182H-2 (wyjście Line-Out)

W związku z tym że moje radio nie ma Line-Out chcę zastosować KONVENTER LOW_HIGH

Który to pozwoli mi na podłączenie WZMACNIACZ BLAUPUNKTA 4x60 watt RMS.

Ten miał by z kolei napędzać GłOśNIKI BLAUPUNKTA które będą na przodzie i takie same w boczkach na tyle.

Nie chce montować w tylnej półce głośników - dlatego znalazłem dla nich miejsce w tylnych boczkach.

Do radia jest podpięta zmieniarka Grundiga mcd-50.

Jak widzicie całość będzie mnie kosztować około 600zł. Do tego dojdzie pewnie jeszcze koło 50zł kabli.

Tak jak pisałem ma to poprostu przyjemnie grać w czasie jazdy - gdy śmigam po zakupy z żona i gdy odwożę synów do szkoły. Nie ma to być audiofilski sprzęt. Jednakże chciał bym czasem popuścić wodzy fantazji i jadąc samemu odsłuchać jakiś kawałek nieco głośniej - ale bez charczeń i bez buczenia.

I tu moje pytanie do Was - Forunowiczów tych z doświadczaniem organoleptycznym a nie powtarzanym z forum na forum.

Czy taka konfiguracje zagra na miarę kasy na nią wydaną ?

Czy coś zmienić ?

Napisano

Jeżeli chcesz lekko ulepszyć fabrykę, nie zależy Ci żeby robić z tego demo car, to w zupełności styka waytogo.gif

Ja mam ten wzmacniacz i ogólnie wszystko fajnie, tylko, że przez niego świszczy mi trochę w głośnikach.

Tzn albo wina wzmacniacza albo gdzieś błąd jakiś przy podłączeniu jest irked.gif

Napisano

> Jeżeli chcesz lekko ulepszyć fabrykę, nie zależy Ci żeby robić z tego

> demo car, to w zupełności styka

> Ja mam ten wzmacniacz i ogólnie wszystko fajnie, tylko, że przez

> niego świszczy mi trochę w głośnikach.

> Tzn albo wina wzmacniacza albo gdzieś błąd jakiś przy podłączeniu

> jest

Swisycz od tego ze masz tandetne RCA i tyle kup pozadne i nie bedziesz mial problemu pozdro

Napisano

> Swisycz od tego ze masz tandetne RCA i tyle kup pozadne i nie

> bedziesz mial problemu pozdro

Kable słabe ? 100zł komplet z Saturna. Grube, pozłacane końcówki. One dobre są.

Napisano

> Kable słabe ? 100zł komplet z Saturna. Grube, pozłacane końcówki. One

> dobre są.

kable z saturna normalnie są do kupienia za polowe ceny, przynajmniej ja juz sie tak naciołem.... frown.gif

Napisano

Będzie git jak na moje ... mam podobnie zorbione auto.

Zostawiłem radio AD182 H2 - do tego wzmacniacz JBL GTQ,4 kanałowy (zasila przód + tubę '20) z przodu Infinity Reference '16 na dystansach a z tyłu jakieś '13 JBL dwódrożne.

Całość gra bardzo przyjemnie ... choć słyszałem Infinity Reference grające pod dobrej klasy radiem Clariona i brzmiały znacznie lepiej.

U nas kwestia wygladu deski w Bravo/Brava/Marea niestety jest jednak ściśle powiązana z fabrycznym radiem icon_rolleyes.gif

Napisano

> W związku z tym że moje radio nie ma Line-Out chcę zastosować

> KONVENTER LOW_HIGH

Bez sensu no.gif... wyprowadzisz wszystko przez kostkę Mini ISO ... masz wszystko na forum BBM opisane.

Mniej strat - lepsza jakość dźwięku ok.gif

Napisano

powiem tak,

zestaw fajny, wzmacniacza widzialem raz na oczy ale za to glosniki słyszałem juz nie raz. i powiem ze grają naprawde dobrze zeby.GIF podczas jazdy naprawde fajnie mozna sobie posłuchac muzyki zeby.GIF

Ale... ten konwerter sobie daruj, potraktuj to jako ostateczność!!

poszukaj tego radyjka z wyjsciem liniowym... to naprawde poprawi jakość dźwieku zeby.GIF

ten konwerter moze wlasnie powodowac ze jak bedziesz chcial zaszalec i dac ulubiony kawałek głośniej to moze sie stac tak ze bedą trzeszczały glosniki albo dźwiek sie nie mily zrobi.... naprawde odradzam ten konwerter.

jest jeszcze opcja ze moze radyjko gdzies na płytce w srodku ma mozliwość wlutowania takiego wyjscia Line-out, duzo radyjek nie ma wyprowadzonych wyjsc a normalnie w płytce są miejsca na ich wlutowanie.

inną opcją jest inny wzmacniacz który będzie miał wbudowane wejście na dźwiek z radia. np. taki:

Tez Blaupunkt GTA 480 z Kablami

Tak czy siak, moim zdaniem powinienes zainwestowac właśnie w radyjko, jak juz nie radyjko to wzmacniacz, nie komplikując zycia z tym konwerterem.

Pozdrawiam zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.