Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zaciety reczny w AII

Featured Replies

Napisano

witam, problem chyba znany, ale jest moze jakis sposob na proadzenie sobie z tym problemem samemu czy raczej trudno.. kiedy zaciagne reczny, niestety go juz nie odpuszcze a klocki tra mi o tarcz, ino srubokret pomaga i chop pod samochod aby odblokowac : ))))) ale to rozwiazanie jest slabe.. poprzedni wlasiciel twierdzil iz linka spadla skads tam i wogole nie dziala.. swego czasu zrobili mi na serwisie tak, ze dziala.. ale jak w/w : PP czyli nie odpuszcza, tak jakby zapieczone bylo albo co

Napisano

> witam, problem chyba znany, ale jest moze jakis sposob na proadzenie

> sobie z tym problemem samemu czy raczej trudno.. kiedy zaciagne

> reczny, niestety go juz nie odpuszcze a klocki tra mi o tarcz,

> ino srubokret pomaga i chop pod samochod aby odblokowac : )))))

> ale to rozwiazanie jest slabe.. poprzedni wlasiciel twierdzil iz

> linka spadla skads tam i wogole nie dziala.. swego czasu zrobili

> mi na serwisie tak, ze dziala.. ale jak w/w : PP czyli nie

> odpuszcza, tak jakby zapieczone bylo albo co

Mailem cos takiego. Tloczek sie zapieka. musisz wyciagnac kolocki a zacisk odchylic do gory. Robisz potem docisranie tloczka taka sama procedura jak podaje etzold przy wymianie klockow na nowe- czyli wkrecanie tloczka. Mozna to robic recznie szczypcami ale tez mozna sobie wyspawac widelki w ksztalcie "Y" i na wkretarke sie zaklada i wkreca tloczek. Powinno pomóc ale mozna tez zalozyc dodatkowe sprwzyny odciagajace na to ramie na zacisku hamulca.

Napisano

Mechanizm wypychający tłoczek ma taką dziwną tendencję do zapiekania. Moją AII jak kupiłem to w jednym z kół ręczny był cały czas w pozycji zaciągniętej. Ktoś to jakimś cudem "rozjeździł", bo jest tam samoregulator i ręczny działał tylko na jedno koło, a hamulec nożny normalnie na dwa (znaczy na cztery grinser006.gif). Poszła wymiana linki, oraz rozkręciłem oba zaciski i gruntowne czyszczenie i smarowanie. Przez pół roku ok i znów pojawiła się tendencja do nieodbijania do końca. Wystarczyło popchnąć palcem angryfire.gif przy niewielkim obciachu. Założyłem dodatkowo na końcach linki sprężyny (rozprężające) i póki co jest ok. Ale chyba jest to sprawa prześladowcza i bez regularnego stosowania np. WD40 się nie obędzie.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.