Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co do CC900 na KJSy??

Featured Replies

Napisano

Witam.

Planuje w najblizszym czasie sprobowac sil w KJSach, w klasie 1, nie chce od razu przerabiac samochodu typowo do rajdow tylko pojezdzic seryjnym z malymi ulepszeniami. I mam pytanie do obeznanych w temacie. Chodzi mi glownie o zawias. Jakie sprezyny bylyby najlepsze do tej zabawy? 40/40? Czy moze 60/40 zeby nie byla motorowka? Oczywiscie cos w miare przyzwoitej cenie bo na gwint mnie jeszcze nie stac. 270751858-jezyk.gif

Jesli byl juz taki temat to z gory przepraszam. zlosnik.gif

Napisano

Jeżeli chodzi o zawias to polecałbym sprężyny -35 lub - 40 więcej nie, bo będzie za nisko. sprężyny to 20% sukcesu więc zainwestuj w amory. Wiadomo że np bilstein to spore koszty ale jak dobrze poszukasz znajdziesz komplet krosna (delphi pzm-1) w przyzwoitych pieniądzach. Ja kupiłem prawie nówki za 400 zł komplet. Taki zestaw absolutnie się sprawdzi na kajtkach. Na mieście tez tym objeździsz - po prostu będzie niekomfortowo wink.gif Ja mam osobiście krosno plus weitec -35 i jest wporzo. Jeżeli już upierasz się tylko przy sprężynach to polecam eibachy plus obowiązkowo stabilizator - na początek powinno dać rade. Kumpel miał taki zestaw w swojej 900 i było ok, dawal rade walczyć, co więcej nawet wygrywał klasę. powodzenia

Napisano

hmm.. zaczynałem od 900setki wiec sie wypowiem troszke...

Jeszt togenialny sposób na naukę, bo jak sam poznasz mała moc wymusza idealny tor jazdy.. a zeby to osiągnac potrzebujesz zawieszenia.. wersja średnobudżetowa, to Kayaby ExcelG albo UltraSR chociaz z przodu, do tego spring -35, polecam Eibach, chyba ze masz troszek wiecej budżetu, to zainwestuj w B6...

Co do Krosna, to jeżdziłem i wg mnei to zawieszenie nie sprawdza sie w dziurawych KJSach, ale to moje zdanie....moze sie nie znam... choć niektórzy chwalą i całiem dobre wyniki na nim krecą....

W 900setce nei było stabilizatora, wiec kup taki, bardzo poprawie zachowanie autak, niestety wiąże sie to z wyciaeciam katalizatora, przynajmniej tak u mnie w SC było...

Jeśłi nie chcesz zniszczyc autka, to zainwestuj w płytę pod silnik, daje komfort psychiczny a mądrze zrobiona bedzie Tobei długo służyć...

Polecam tez kubełki, zwykłe BiMarco B albo C, będziesz sie skupiał bardziej na jeżdzie, a nie na walce o utrzymanie na seryjnym taborecie....mogą być bez szelek, wazene, zeby pupa nei latała...

Jakieś oponki do tego, mogą byc podjechane GoodYear 165/55, zapakuj pod to dystanse 25 mm na strone i sie baw....

Podstawą jest zawias, opony i płyta.. reszta wedle uznania i budżetu....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.