Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Centralny zamek szwankuje

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich astrowiczów mojej asterce F z 96r coś ostatnio się odwidziało prawidłowe działanie centralnego zamka (jest zamontowany firmy Silicon bo pilocik mam tej firmy ale pilocik zepsuł się już dużo wcześniej tzn stalaczek ) i na czym polega problem otóż jednego dnia jak otwiera się drzwi to działają jak marzenie a już np popołudniu lub następnego dnia kluczyk przekręca się tak ciężko że strach jest o jego złamanie jak i w kwestii otwarcia tak i zamknięcia auta, a np już kolejnego dnia działa jak należy. I szlak mnie czasami trafia bo nie wiem w czym jest problem czy mechanizm jest już wycheśtany czy może czujniki czy co już siada?? W momencie kiedy ciężko jest przekręcić kluczyk w zamku to oba zamki tak samo ciężko chodzą czyli kierowcy i pasażera a tylnie drzwi się nie zamykają tylko mechanizm próbuje zamknąć a później jest odgłos pracującego silniczka i zamek się otwiera wiec trzeba samemu zamknąć drzwi wciskając guzik a o zamku bagażnika to już nie wspomnę bo w tedy wcale się nie rusza (czyli z kluczyka trzeba zamknąć).

Czy miał ktoś już taki przypadek i może coś powiedzieć jak można to naprawić i w ogóle w czym jest problem.

Pozdrawiam cool.gif

Napisano

Witam!

Masz podobne auto, wiec tam sobie mysle czy Ci nie blokuje wlasnie tylny silownik.

Duzo roboty nie ma, sciagaj plastykowa klapke i obejrzyj tylny zamek.

Tam silownik powinnien swobodnie wsunac sie pod przycisk, za duzo miejsca nie ma i jesli masz np. troche brudu nie wraca na swoje miejsce.

A wtedy silownik nie wysunie sie i moze blokowac pozostale.

A ten Silikon to chyba byl autoalarm grinser006.gif

Napisano
  • Autor

tak silicon to auto alarm

a z których drzwi mam zdjąć obicie? od kierowcy ? i co przeczyścić cały mechanizm zamka czy jak ??

Napisano

> tak silicon to auto alarm

> a z których drzwi mam zdjąć obicie? od kierowcy ? i co przeczyścić

> cały mechanizm zamka czy jak ??

Chodzi o klapke w pokrywie bagaznika od srodka, tam jest silownik i caly mechanizm zamykania tylnej klapy.

Zdejmij ja i jak nie bedziesz mogl zamknac z kluczyka drzwi kierowcy jak piszesz, to z latarka dajesz nura do bagaznika grinser006.gif a druga osoba probuje zamykac.

Ty obserwujesz co sie dzieje z silownikiem tylnej klapy w momencie zamykania.

Aby uprzedzic pytania: to nura dajesz od kabiny, skladajac siedzenia.

Napisano
  • Autor

> Chodzi o klapke w pokrywie bagaznika od srodka, tam jest silownik i

> caly mechanizm zamykania tylnej klapy.

> Zdejmij ja i jak nie bedziesz mogl zamknac z kluczyka drzwi kierowcy

> jak piszesz, to z latarka dajesz nura do bagaznika a druga

> osoba probuje zamykac.

> Ty obserwujesz co sie dzieje z silownikiem tylnej klapy w momencie

> zamykania.

> Aby uprzedzic pytania: to nura dajesz od kabiny, skladajac siedzenia.

no ok rozumiem tylko myślałem że problem nie tkwi w zamku klapy bagażnika tylko w mechanizmie zamka drzwi kierowcy że może coś sie już zużyło od czasu do czasu działa jak malina a następnym razem wydeaje się że jest już do wyrzucenia, a a nie zamykanie się zamka bagażnika jest następstwem ciężkiej pracy zamka drzwi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.