Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik DTI - EGR cieknie olej

Featured Replies

Napisano

Witam mam pytanie ostatnio czyściłem przepustnice i wymieniane były uszczelki. Po przejechaniu ok 100 km za uwarzyłem ze minimalnie leci olej z egr-a. Silnik chodzi dobrze turbo chodzi , żadnego przerywania nic. Co może być przyczyna i jak się tego pozbyć aby z egr-u nie leciał olej.

Aha dodatkowo potrzebuje zakupił jedną z gum które znajdują przy przykręcaniu plastikowej osłony silnika, gdzie takie coś można kupić.

Napisano

Jesli to nie jakas odrobina plyny ktory przypomina olej a faktycznie olej silnikowy to oznacza ze vacupompa przepuszcza oleum. Byl juz taki przypadek na forum opla. Niestety ale pompa w zasadzie sie kwalifikuje tylko do wymiany, Pamietam ze ktos tam kombinowal z zamocowaniem tej pompy odwrotnie i ponoc to pomagalo- jak dla mnie to malo profesjonalne rozwiazanie i tymczasowe.

Napisano
  • Autor

Tylko ze wszystko działa dobrze , przejechałem dzisiaj 50 km sprawdziłem i na razie troszeczkę odrobine mokro jest ale nie cieknie ciurkiem.

Skoro cieknie egr to moze on ma jakas nieszczelność a nie odrazu pompa. Słyszałem ze jakoś mozna odme przeczyscic . Gdzie ona się znajduje.

Napisano

Odma to ten kawalek rury od pokrywy zaworow do ukladu dolotowego( pomiedzy przeplywka a turbina).

Napisano

> Witam mam pytanie ostatnio czyściłem przepustnice i wymieniane były

> uszczelki. Po przejechaniu ok 100 km za uwarzyłem ze minimalnie

> leci olej z egr-a. Silnik chodzi dobrze turbo chodzi , żadnego

> przerywania nic. Co może być przyczyna i jak się tego pozbyć aby

> z egr-u nie leciał olej.

> Aha dodatkowo potrzebuje zakupił jedną z gum które znajdują przy

> przykręcaniu plastikowej osłony silnika, gdzie takie coś można

> kupić.

Cześć Problem polega na pękniętej lub wyrobionym uszczelnieniu membrany EGR-u . Tylko regeneracja Cię ratuje. Wcześniej czy później padnie i membrana . Zobacz tam http://www.serwispomp.gensys.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=110&Itemid=96 Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.