Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

cc 700 Aisan nie odpala

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam taki problem.

Przedwczoraj przejechałem jakieś 15 km, dojechalem do domu, zostawiłem samochod na biegu jalowym przed garazem i zanim zdażyłem otworzyc drzwi do garazu cc zdech i juz nie odpalil. Po drodze padało, a samochód troche momentami poszarpywal i był jakby troche słabszy. Mial tez kiepskie obroty kiedy po kilku min jazdy wepchnołem mu ssanie do połowy.

Sprawdziłem juz cewke, dostaje 12V i ma odpowiednie opory, czujnik położenia jest ok, podcisnieniowy takze.

Co dalej powinienem sprawdzac?

Wydaje mi sie ze to gaznik, ale nie wiem jak sie do tego zabrac i nie chcialbym go kompletnie rozregulowac, bo działał b dobrze.

Z gory dzieki za odpowiedz.

Sory, jesli temat juz byl, ale bez szukajki nie wiem jak go znalezc, a samochód stoi.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Swiece sa raczej ok. Latem jedna wyleciala i byly sprawdzane. Zrobil od tego czasu moze z 150 km. Kable tez wygladaja ok. Pompa podaje. ale nie wiem jakie ma ciśnienie.

Napisano

Ja tak miałem,że niby były dobre, a w deszcz przerywał, strzelał. Po wymianie kabli i świec ustało. Oczywiście nie twierdzę, że to koniecznie musi być to.

Napisano
  • Autor

No ale chyba by cos zakrecil przy odpalaniu, a jest zupelnie martwy.

Napisano
  • Autor

> Jak nie pali wogóle, to albo brak prądu , albo paliwa.

Dlatego w 1 poscie pisalem ze chcialbym sie do gaznika dobrac, ale nie wiem jak i co tam sprawdzic.

Napisano

Zacznij od sprawdzenia,czy paliwo dopływa do gaźnika i czy jest iskra.

Napisano
  • Autor

Dzieki. Juz sobie poradzilem. Cos po prostu nie stykało. Poskładalem wszystko i drive.gif

Napisano
  • Autor

Niestety nadal nie jest ok. Pojechałem gdzies dalej i znow zdechl. KIedy ostygł odpalil bez problemu.

Co moze byc nie tak?

Napisano

Ja miałem podobne efekty jak ty. I też szarpał i gasł, a takze nieraz miałem problem zeby go odpalić i dośc długo trzeba było go krecić zanim zapalił. Po wymianie swiec i przewodów wysokiego napiecia, wszystko ustało i pali zawsze za pierwszym razem.

Napisano
  • Autor

Ale dziś odpalal kilkakrotnie od reki, nie szarpal, bylo wszystko idealnie. Po prostu w pewnym momencie gdy byl nagrzany zgasl, nie chcial odpalic, nawet troche sam zakrecic przez jakies z 15 min.

Od rana najpierw przejechal z 15 km, pol h postal, przejechal nastepny kilometr i wtedy zdechl. To byl ten jedyny problem, Po tych 15min co nie chcial odpalic przejechalem nastepne 10 potem postal znow pol h i znow przejechal nastepne 10.

Napisano

> Ale dziś odpalal kilkakrotnie od reki, nie szarpal, bylo wszystko

> idealnie. Po prostu w pewnym momencie gdy byl nagrzany zgasl,

> nie chcial odpalic, nawet troche sam zakrecic przez jakies z 15

> min.

Tak tez mi sie zdarzało. Jechałem sobie normalnie elegancko droga i nagle ni z tego ni z owego zaczął szarpać, a jak sie zatrzymałem to zgasł i potem nie mogłem go uruchomić przez pewien czas. Wymien te swiece i przewody wysokiego napiecia, to nie kosztuje wiele, a moze pomóc i zaoszczedzic nerwów. Przewody, to jakies 20 zł, a swiece, to jakies 8-10 zł za sztuke, a potrzebne sa dwie, wiec nie kosztuje to majatek. smile.gif

Napisano
  • Autor

Wlasnie pytalem o swiece i kable i byly wymianiane ok pol roku temu. Z 1500 km na nich przejechal tylko. Co jeszcze moze byc przyczyna?

Napisano

Moze swiece, albo przewody jakiej lipnej jakosci są, albo kit Ci wcisneli, że były wymieniane. Ja bym wymienił te elementy i sprawdził jak bedzie chodził. Jak nie pomorze, to napewno nie zaszkodzi, a nie kosztuje to wiele. smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Juz sie wyjasnilo.

Pompa paliwa byla walnieta, a konkretrnie spilowane ramionka na pręcie w środku.

Ciezko to bylo wykryc, bo pompowala kiedy silnik nie byl gorący.

Dziekuje Wszystkim za pomoc. 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.