Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koniec atestu na butle.....?----cd.

Featured Replies

Napisano

Słuchajcie.....jak to jest z butlami np. z aledrogo....(mojej atest kończy sie w next roku)....czy można kupić butle z atestem np do 2012...i bez problemu zalozyć ją do mnie i dalej jeżdzić czy tylko nowa....lub podbijać atest co rok....potrzebuje dosłownie autem jeszcze 2 lata pośmigać...pozdrawiam

Napisano

> Słuchajcie.....jak to jest z butlami np. z aledrogo....(mojej atest

> kończy sie w next roku)....czy można kupić butle z atestem np do

> 2012...i bez problemu zalozyć ją do mnie i dalej jeżdzić czy

> tylko nowa....lub podbijać atest co rok....potrzebuje dosłownie

> autem jeszcze 2 lata pośmigać...pozdrawiam

można

Napisano
  • Autor

> wszystko zależy IMO od kosztów...

No butle z atestem mozna kupic za ok 150-200 zeta nie wiem jakie sa koszty jej założenia...dlatego może ktoś wie coś więcej na ten temat...?

Napisano

jak mam rozumieć, posiadasz zbiornik LPG, który został wyprodukowany w roku 1999, zgodnie z obowiazującymi wymogami, co 10 lat należy poddać zbiornik badaniu(próbie szczelności, ciśnieniowej).. Nie ma mozliwości np. warunkowego przedłużenia o rok, trzy itp. Jęzeli jest to zbiornik nietypowy, np jakaś "bateria" zbiorników walcowych np 3 szt. gdzie instalacja w samochodzie jest jakas specyficzna, która uniemozliwia założenie tradycyjnego toroida albo jednego walca większego, sugerowałbym poddac mimo wszytko badaniu, ale przed tym wszystkim zapytać w własciwym zakłdzie o koszt, który wg moich opinii i info bedzie minimum o 15% wiekszy niż nowy fabr standartowy zbiornik, powtarzam standartowy zbiornik.

proszę o rozwage i zdrowy rozsądek podczas jakiś przypadkowych wymian, przekładek. i nie wierzyć w to, ze ktoś wydał potwierdzenie z wykonanego badania zbiornika i dopuscił go na np 2, 3 lata. To nie jest możliwe, jedynym odstępstwem to kiedy sprowadzono auto spoza RP i nie mozna go zarejestrować gdyż nei am kwitów na zbiornik, wtedy bad (oględziny zbiornika) i dopuszcza sie użytkowanie na 10 lat od daty produkcji.

Napisano
  • Autor

Nie no wiadomo nie ma kombinować za bardzo...pewnie kupię nowy zbiornik i go założe.....

Napisano

> Nie no wiadomo nie ma kombinować za bardzo...pewnie kupię nowy zbiornik i go założe.....

Nie kupuj nowego, poszukaj używany z papierami, kto wie ile pojeździsz jeszcze tym autkiem.

Na alledrogo można kupić zbiornik za ok. 100-150 zł z papierami i ważnością na 5-6 lat, a nowy kosztuje grubo poned 300 zł ...

Napisano
  • Autor

> Nie kupuj nowego, poszukaj używany z papierami, kto wie ile

> pojeździsz jeszcze tym autkiem.

> Na alledrogo można kupić zbiornik za ok. 100-150 zł z papierami i

> ważnością na 5-6 lat, a nowy kosztuje grubo poned 300 zł ...

No właśnie o to pytam...czy taka butle z waznym atestem mozna kupic zalozyc do swojego i tyle......dzieki

Napisano

Jasne że można. Sam tak zrobiłem i jest git. Dałem 100zł(była okazja) w dodatku do pełna zatankowaną biglaugh.gif (38l)

Napisano

> No właśnie o to pytam...czy taka butle z waznym atestem mozna kupic zalozyc do swojego i tyle......dzieki

Na przeglądzie sprawdzają papiery i szczelność, a nie fakturę za montaż. Więc jeżeli papiery i szczelność jest ok to wszystko jest wporządku.

Napisano
  • Autor

> Na przeglądzie sprawdzają papiery i szczelność, a nie fakturę za

> montaż. Więc jeżeli papiery i szczelność jest ok to wszystko

> jest wporządku.

Dzięki za info jeżeli jeszcze auto będzie u mnie na stanie do tego czasu tak zrobie.... 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.