Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

POMOCY Marchew!!

Featured Replies

Napisano

Jest tak w zeszłym tygodniu zapaliła sie marchewa jade do mechaniora a tam na kompie czujnik podgrzania paliwa ??? niewiem.gif kto takie coś zamontowała w 1.1Mpi?? nie wiem czujnik temp. paliwa to jeszcze ale podgrzania co to diesel ??

No nic wywnioskowaliśmy że byłem dzień wcześniej na myjni (ale nie silnika - silnika nie myje normalnie myłem auto) i to może być przyczyna ew. wilgoć. Silnik pracował normalnie, a po wykasowaniu błędu błąd nie wracał smile.gif

Oj moja radość była znikoma po 5 dniach marchewkowo sie zrobiło wwrrrr frown.gif

Ten sam błąd auto zostaje u mechaniora i ten sprawdza elektrykę aby wykluczyć ew.przekłamanie lub błąd.

Odbieram samochód i jest okej 1h później i 5 odpaleń silnika później błąd wyskakuje niewiem.gifwrrr.gif Co to może być ile to może kosztować?

Bo mój mech polecił bym pojechał do fiata oni maja ew. ten czujnik i na chwile mogą podłączyć by sprawdzić czy to nie to, bo nie ma sensu by on załatwiał tą część jak to nie to !! No niby słusznie ...ale...

Jak on sie wpinał i kasował błąd to tez było normalnie, a więc jak mi wymienią to błąd może mi też wyskoczyć po kilku dniach dodam ze kasacja błędu poprzez odpięcie na noc aku. nie pomogła czyli tylko przez kompa.

Sam jeździ normalnie w miarę sie zbiera trudno powiedzieć czy gorzej niż normalnie niewiem.gif niestety dużo pali (odczuwalnie więcej niż normalnie) no i ta marchewa beksa.gif

pomocy !!!

Napisano

> Jest tak w zeszłym tygodniu zapaliła sie marchewa jade do mechaniora

> a tam na kompie czujnik podgrzania paliwa ??? kto takie coś

> zamontowała w 1.1Mpi?? nie wiem czujnik temp. paliwa to jeszcze

> ale podgrzania co to diesel ??

> No nic wywnioskowaliśmy że byłem dzień wcześniej na myjni (ale nie

> silnika - silnika nie myje normalnie myłem auto) i to może być

> przyczyna ew. wilgoć. Silnik pracował normalnie, a po

> wykasowaniu błędu błąd nie wracał

> Oj moja radość była znikoma po 5 dniach marchewkowo sie zrobiło

> wwrrrr

> Ten sam błąd auto zostaje u mechaniora i ten sprawdza elektrykę aby

> wykluczyć ew.przekłamanie lub błąd.

> Odbieram samochód i jest okej 1h później i 5 odpaleń silnika później

> błąd wyskakuje Co to może być ile to może kosztować?

> Bo mój mech polecił bym pojechał do fiata oni maja ew. ten czujnik i

> na chwile mogą podłączyć by sprawdzić czy to nie to, bo nie ma

> sensu by on załatwiał tą część jak to nie to !! No niby słusznie

> ...ale...

> Jak on sie wpinał i kasował błąd to tez było normalnie, a więc jak mi

> wymienią to błąd może mi też wyskoczyć po kilku dniach dodam ze

> kasacja błędu poprzez odpięcie na noc aku. nie pomogła czyli

> tylko przez kompa.

> Sam jeździ normalnie w miarę sie zbiera trudno powiedzieć czy gorzej

> niż normalnie niestety dużo pali (odczuwalnie więcej niż

> normalnie) no i ta marchewa

> pomocy !!!

Miałem tak kilka razy.Na początku gdy wóz był jeszcze nowy lub juz tylko prawie nowy to sie jeszcze przejmowałem-zatrzymałem zgasiłem odczekałem troche i ponowny odpał co pomagało.Teraz jezeli sie zapali ,co zdarza sie raczej sporadycznie nie zwracam na to uwagi jadąc dalej,a po jakiejś minucie sama gasnie.Oczywiscie silnik chodzi normalnie.spróbuj zalać Pb 98,bo mi sie tak tez robiło jak miałem chu..we paliwo zalane.Wtedy nawet gasł w czasie jazdy.Kupiłem wtedy tzw."water remover" marki STP,wlałem do baku i pomogło.

Napisano
  • Autor

Juz myślałem ze nikt nie odpowie

no ja bym sie też nie przejmował ale marchewka pali a nie gaśnie frown.gif

Ale jeździ normalnie więc może to to??

Spróbuje jakiegoś miksa do baku dolać smile.gif

chyba nie zaszkodzi??

Dzięki

jeszcze jakieś propozycje rozwiązania problemu ??? Panowie pomocy !!

Napisano

> Juz myślałem ze nikt nie odpowie

> no ja bym sie też nie przejmował ale marchewka pali a nie gaśnie

> Ale jeździ normalnie więc może to to??

> Spróbuje jakiegoś miksa do baku dolać

> chyba nie zaszkodzi??

> Dzięki

> jeszcze jakieś propozycje rozwiązania problemu ??? Panowie pomocy !!

Jeździ i zapala całkowicie normalnie i nie ma się absolutnie do czego przyczepić jak rozumiem? Masz mpi z obd, który jest czuły i coś prawdopodobnie wyczuwa. Możesz oglądnąć świece i zobaczyć w jakim są stanie. Może wypadają zapłony? Za jakiś czas to coś może paść dokumentnie i się dowiesz co to było.

Napisano

Ja mam podobnie. Mam CCs 1,1 SPi. Podczas jazdy zapala sie marchewa i gaśnie po minucie albo szybciej. Komp nie rejestruje żadnych błędów. Zauważyłem że najczęściej dzieje się to przy specyficznych nierównościach drogi stąd podejżenie na jakieś zwarcie albo brak masy. Oprócz tego nie mam żadnych innych objawów. Normalnie pali jedzie jak trzeba. niewiem.gif

Napisano
  • Autor

.

No więc jest tak zapodałem sobie to;

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=346489406

No i nie od razu bo po jakieś 6h i 2 odpaleniach marchewka przestała palić no i fajno myślę sobie zaprzyjaźniło sie z wodą związało to z benzinka spale i po kłopocie smile.gif No i nawet tak jak by lepiej zaczął pracować tzn miałem cos takiego że przy dodawaniu gazu czasem minimalnie bardzo minimalnie poszarpywał więc myślę że no czasem w którąś fazę wtrysku wpadła woda i momentami na któryś cylinderek nie przepalał a za ułamek sekundy dostawał dobre paliwo i było okej a teraz ten środek pomógł i jest bajka:)

ale niestety jakieś 100km dalej marchew sie zapaliła, a że miałem mało paliwa w baku zgoniłem na to że syf z baku właśnie zasysa teraz do tankowany pod korek i preparat zapodany zobaczymy czy da rade ale boje sie ze to jednak któryś z czujników OBD 2

zobaczymy dam znać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.