Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

<<<Proszę o pomoc>>> Swiatła

Featured Replies

Napisano

problem poruszałem juz na forum, ale żadne z podpowiedzi nie pomogły frown.gifwiec probuje jeszcze raz.

wszystkiee swiatła i swiatełka mrugaja mi w rytm silnika, kiedys jak dodałem gazu problem mijał, teraz nawet na wysokiach obrotach jest to samo. mierzyłem napiecie i wychodziło ok 13,6 chociaz byly duze wahania,na chwile sapdło nawet do 0 icon_eek.gif. regulator napiecia wymieniałem, cały alternator byl w remoncie,szczotki i cos tam jeszcze miał wymieniane. dodam ze jak włacze swiatła, lub właczy mi sie n wentylator to obroty na chwile spadaja. Prosze o pomoc. confused.gif

Napisano

13.6V to za niskie napięcie...14,2....14,5V jest prawidłowe.Jeśli występuje przygaszanie świateł czy falowanie obrotów wentylatora to być może jest to związane z stabilizacją wzbudzenia przez regulator.Poza tym jeśli masz nieregularne skoki napięcia to jakiś styk lub połączenie w alternatorze szwankuje.Tak czy inaczej bez demontażu i rozebrania się nie obejdzie.Sprawdzić trzeba wszystkie styki w alternatorze,stan diod(głównych i wzbudzenia)a szczególnie czy która nie jest obluzowana.Sprawdzić stan pierścieni ślizgowych na wirniku...Jak są zużyte(rowki od szczotek),wypalone to do wymiany.I jeszcze sprawdź połączenia alternatora z instalacją samochodu(gruby przewód i cienki od wzbudzenia.I regulator napięcia...choć może być dobry tylko coś nawala w samym alternatorze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.