Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapłon?

Featured Replies

Napisano

Najsamprzód powiem co jest grane: Kupiłem autko było wszystko OK, przyspieszenie jak na swoje 58 kucy (parę zdechło w drodze po lpg) nie najgorsze. Po jakimś czasie zaczął się robić mułowaty, zregenerowałem reduktor (konieczność), założyłem nowe świeczki i regulacja. Niestety mułowaty został nadal, Tico siostry jest o wiele mocniejsze. Pod górkę słabnie i trzeba redukować (tylko niech mi nikt nie mówi, że to przez gaz, bo na początku ciągnął dobrze). Zauważyłem jeszcze jedną rzecz: przy ruszaniu bądź na niskich obrotach jak chcę ostro przyspieszyć-gaz do dechy i wtedy go muli jeszcze bardziej, jak wejdzie na wyższe obroty wreszcie to już idzie lepiej. Po prostu trzeba odpowiednio obchodzić się pedałem. Inne zauważone zjawiska: postoi noc, ssanie i trochę muszę pokręcić tak jakby musiał zassać gazu (palę na gazie, bo pływak w gaźniku chyba padł), jak chodzi na ssaniu jeszcze i zgaszę auto-trzeba dodać trochę gazu i pokręcić żeby odpalił. Jak się zagrzeje to pali na tyk-wystarczy dosłownie tyknąć rozrusznika bez gazu. Obroty lekko falują na wolnych, ale nie gaśnie. Oczywiście oprócz kabli WN podejrzewam raczej przestawiony zapłon i teraz pytanko: mądra książka mówi, że zapłon ustawia się lampką i na pracującym silniku, ale tak się zastanawiam jak wychwycić ten moment kiedy znak na obracającym się kole wskazuje 2"?? w maluchu ustawiałem na lampkę ale kręciłem wałem ręką:P

Napisano

Najpierw sprawdź stan wężyka elastycznego do regulatora podciśnieniowego(taka puszka przy kopułce).Następnie porządnie ustaw zapłon... na lampe stroboskopową nie na żarówkę.I ogólnie stan palca i kopułki.

Napisano
  • Autor

O wężyku do regulatora nie pomyślałem-rzucę okiem. Z zapłonem to właśnie mam problem, bo niewiem jak to zrobić, książkę czytałem i niewiem jak to zrobić na pracującym silniczku i chyba znowu zawiozę uniaka do mechanika tylko wpierw wymienię kabelki WN i sprawdzę wężyk-na co zwrócić uwagę przy tym wężyku? czy jest zagięty, może zgremniały czy jak? z góry dzięki za pomoc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.