PIOTREKB Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 Witam Mam kilka pytań odnośnie chłodnicy cieczy . Przypadkiem zauważyłem że z mojej chłodnicy delikatnie paruje od strony komory silnika. Czy to już koniec czy da się jakoś ją uratować. Czy będzie pasować chłodnica do diesla od Bravo 1.2 16V z roku 2000. Co o tym sądzicie . http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=40250396 Proszę o Wasze opinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisbb Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 Ja swoją chłodnicę uszczelniałem czymś takim >>>>Uszczelniacz K2<<<< Jak narazie (od kilkunasty miesięcy)jes Link to comment Share on other sites More sharing options...
PIOTREKB Posted January 26, 2005 Author Share Posted January 26, 2005 > Ja swoją chłodnicę uszczelniałem czymś takim >>>>Uszczelniacz K2 Ile za to dałeś? Jaki miałeś przeciek bo zauważyłem że mi paruje ale nie kapie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisbb Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > Ile za to dałeś? Jeżeli dobrze pamiętam to kilknaście złociszy > Jaki miałeś przeciek Widoczny z prawj strony chłodnicy przy zbirniczku wyrównawczym (wersja 1,4) i konieczność czestego uzupełniania płynu. > bo zauważyłem że mi paruje ale nie kapie. A płynu dużo ubywa ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PIOTREKB Posted January 26, 2005 Author Share Posted January 26, 2005 > Jeżeli dobrze pamiętam to kilknaście złociszy czyli to jest mało do chłodnicy > A płynu dużo ubywa ?? ubył mi jakiś 1 litr przez 3mce Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisbb Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > ubył mi jakiś 1 litr przez 3mce Czyli mało to to nie jest Możesz spróbować koszt niewielki a radośc może być ogromna Kumpel z sąsiedniego bloku też w ten sposób uszczelniał układ chłdzący i też z pozytywnym skutkiem. Więc myślę że zaszkodzić to raczej nie można a tylko pomóc. Pozdr, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.