Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alternator Fail

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam pytanie. Dzisiaj rano wyskoczylo mi na komputerze ,,alternator fail''. Czy ktos z Was spotkal sie z tym bledem i jakie moga byc tego przyczyny. Napewno jest brak ladowania akumulatora i brak wspomagania kierownicy.

Poprosze o pomoc.

Pozdrawiam

Napisano

ja sie spotkalem. wyskakuje mi regularnie od 2 lat srednio raz na 5 uruchomien pojazdu. jak tylko kupilem stilo zapytalem na forum o ten blad i sie dowiedzialem ze jest to ponoc standardowy blad ktory moze zablokowac ASO dokladajac cos do puszki z bezpiecznikami. Do tej pory tego nie zrobilem bo jak sie czlowiek przyzwyczai to mu take rzeczy nie robia roznicy.

Nie do konca rozumiem dalsza czesc wypowiedzi. Masz brak ladowania aku i brak wspomagania? Jesli tak to moze po prostu altek Ci zdechl i stad ten fajlur smile.gif:)

Napisano

Komunikat to jedno. A drugie to ikonka akumulatora która powinna gasnąć przy każdym odpaleniu silnika,jeśli też świeci to raczej nie jest to samo co u kolegi kubekstilo. Skoro piszesz:Napewno jest brak ladowania akumulatora,to rozumiem,ze sugerujesz sie własnie tą ikonką akusia.Najczęściej w alternatorach i to nie tylko fiatowskich pada regulator napięcia.

Napisano

U mnie jest tak - załączam kluczyk , czekam az świece zgasną i pare innych świecidełek i odpalam. 2 sekundy po odpaleniu pokazuje sie altern fail. i pika - w tym momencie silnik pracuje ale brak jest wspomagania kierownicy. Wyłączam , włączam ponownie i jak gdyby nigdy nic:) Mam tak raz na 100 uruchomień. Nie mam bladego pojęcia w czym rzecz.

Musze wreszcie zerknąć na akumulator czy nie jest do podladowania przypadkiem frown.gif

Szerokości

Napisano
  • Autor

W moim samochodzie ikona akumulatora swieci sie caly czas. Zmierzylem ze akumulator nie jest ladowany i jest brak wspomagania kierownicy.

Napisano

> W moim samochodzie ikona akumulatora swieci sie caly czas. Zmierzylem

> ze akumulator nie jest ladowany i jest brak wspomagania

> kierownicy.

W takim razie alternator nie daje prądu (nobla za ten wniosek nie otrzymam). Jeśli wizualnie możesz wyczuć, że się kręci, to przede wszystkim autoelektryk coś więcej Ci pomoże.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.