Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana plynu chlodniczewgo w corsie b 1.2i 8V

Featured Replies

Napisano

Witam.Wiem ze pytanie lamerskie, ale z Corsche mam do czynienia od niedlugiego czasu i nie zdążylem jej jeszcze dokladnie poznac spineyes.gifwiec prosze o spokój podczas czytania :wesoly:

Przymierzam sie do wymiany płynu w moim Corsche. Czytam w instrukcji ze trzeba odłaczyc od chlodnicy przewód znajdujacy sie najnizej.....tylko ze wlasciwie wszystkie sa praktycznie na jednej wysokosci :roll: i nie wiem ,czy odlaczyc ten od strony filtra powietrza czy ten po przeciwnej str chlodnicy.... :?:

Poza tym ile plynu powinno wejsc do chlodnicy? instrukcja pisze ze 6litrow ,ale z autopsji wiem ze to roznie bywa... wink.gif

Z gory dziekuje za pomoc smile.gif

Napisano

czujnikiem temp (z lewej strony chlodnicy) najlepiej spuszczac a poza tym to wchodzi okolo 4-4,5litra bo zawsze zostaje plyn w nagrzewnicy i bloku, jak zlejesz juz wode to odpal go doslownie na 10s niech pompa wody wyciagnie wode z bloku zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> czujnikiem temp (z lewej strony chlodnicy) najlepiej spuszczac a poza

> tym to wchodzi okolo 4-4,5litra bo zawsze zostaje plyn w

> nagrzewnicy i bloku, jak zlejesz juz wode to odpal go doslownie

> na 10s niech pompa wody wyciagnie wode z bloku

Może to byc dobry plan smile.gif

choć raczej jestem sklonny ku metodzie z odczepieniem weza od chlodnicy...pytanie tylko którego? alien.gif

ten przy filtrze powietrza to idzie chyba od termostatu, wiec nauczony doswiadczeniem z innymi autami powinno sie chyba odkrecic ten drugi, choc nic sobie za to uciac nie dam zlosnik.gif

Moze ktos ma jakis sprawdzony sposób na pozbycie sie starego plynu i zalanie nowego?

Napisano

nie zlejesz w ten sposob plynu ktory znajduje sie w chlodnicy przecie bo weze sa u gory chlodnicy sciana.gif odkrec ten czujnik i po sprawie

Napisano
  • Autor

> nie zlejesz w ten sposob plynu ktory znajduje sie w chlodnicy przecie

> bo weze sa u gory chlodnicy odkrec ten czujnik i po sprawie

Tak tez zrobilem.dzieki bow.gifA tego kto napisal ksiązke "Corsa sam naprawiam" czy siakos tak to powinni powiesic za...Powiedzmy ze powiesic zlosnik.gif

Napisano

> Tak tez zrobilem.dzieki A tego kto napisal ksiązke "Corsa sam

> naprawiam" czy siakos tak to powinni powiesic za...Powiedzmy ze

> powiesic

no debil jakis, wymienialem chlodnice nagrzewnicy kiedys a instrukcja w tej ksiazce brzmiala mniejwiecej tak: zdemontuj deske rozdzielcza i wymien nagrzewnice sciana.gif, zero info jak gdzie sa sruby zeby zdiac deske rozdzielcza w sumie bawilem sie 3 dni szukajac wszytskich srubek i glowiac sie jak to wszystko rozmontowac teraz wiem ze da sie to zrobic duuuzo szybciej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.