Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy można

Featured Replies

Napisano

Witam pytanie do tych którzy już robili czy można wymienić termostat bez uzycia kanału bo muszę sie zabrać do tego pogoda jest dla parujących pod chmurką hehe.gif

Napisano

W 1,2 zrobiłem bez kanału, więc pewnie w 1,6 też się da. Niech się wypowiedzą ci co mają 1,6.

Napisano
  • Autor

> W 1,2 zrobiłem bez kanału, więc pewnie w 1,6 też się da. Niech się

> wypowiedzą ci co mają 1,6.

chodzi mi czy tą dolną śrubę da się bez kanały odkręcić i zdjęcie węży pojdzie od góry

Napisano

> chodzi mi czy tą dolną śrubę da się bez kanały odkręcić i zdjęcie

> węży pojdzie od góry

Kanał nie bedzie ci potrzebny do termostatu jest dostęp od góry, tylko dolny wąz od chłodnicy trzeba ściągnąć od dołu, ale kanał nie jest do tego potrzebny.

Napisano
  • Autor

> Kanał nie bedzie ci potrzebny do termostatu jest dostęp od góry,

> tylko dolny wąz od chłodnicy trzeba ściągnąć od dołu, ale kanał

> nie jest do tego potrzebny.

ok dzięki IThankYou.gif

Napisano
  • Autor

> klikamy

manual jest dobry ale autor mógłby dodać że potrzebny jest klucz rurkowy 13 albo przelotowa nasadka 13 trochę dłuższa od typowych dzięki brakowi wyżej wymienionych kluczy wyjmowane termostatu zajęło mi 5 godzin łącznie z szukaniem po sklepach owych kluczy składanie 1 godzina a potem zabawa z odpowietrzaniem i zapomniałem i tradycyjnie urwałem zaworek odpowietrzający jak zimny to się kreci wte i wte bez problemu jak dostaję temperatury to moment urywa to już drugi w 8 letniej historia przygody z bravą ale jak zwykle kombinejszen i się zrobiło ale muszę pomyśleć nad czymś bardziej konkretnym i niezawodnym hmm.gif

Napisano

> manual jest dobry ale autor mógłby dodać że potrzebny jest klucz

> rurkowy 13 albo przelotowa nasadka 13 trochę dłuższa od typowych

> dzięki brakowi wyżej wymienionych kluczy wyjmowane termostatu

> zajęło mi 5 godzin łącznie z szukaniem po sklepach owych kluczy

> składanie 1 godzina a potem zabawa z odpowietrzaniem i

> zapomniałem i tradycyjnie urwałem zaworek odpowietrzający jak

> zimny to się kreci wte i wte bez problemu jak dostaję

> temperatury to moment urywa to już drugi w 8 letniej historia

> przygody z bravą ale jak zwykle kombinejszen i się zrobiło ale

> muszę pomyśleć nad czymś bardziej konkretnym i niezawodnym

bez zadnych referatow u mnie to zajelo okolo 40 min.

bez kanalu

Napisano
  • Autor

> bez zadnych referatow u mnie to zajelo okolo 40 min.

> bez kanalu

u mnie co nieco dłużej ale zacięło się na kluczu i bujanie się po sklepach na piechotę jest męczące potem okazało sie że króciec od ogrzewania jest w inną strunę ale za to teraz poprawiłem gazowników i jest lepiej. Ale to nie jest najważniejsze w termostacie który wyjąłem były dwa króćce plastikowe czy ktoś się z tym spotkał

Napisano

> u mnie co nieco dłużej ale zacięło się na kluczu i bujanie się po

> sklepach na piechotę jest męczące potem okazało sie że króciec

> od ogrzewania jest w inną strunę ale za to teraz poprawiłem

> gazowników i jest lepiej. Ale to nie jest najważniejsze w

> termostacie który wyjąłem były dwa króćce plastikowe czy ktoś

> się z tym spotkał

pierwsze slysze ale wszystko mozliwe

Napisano
  • Autor

Jak pisałem tak zrobiłem zaworek do odpowietrzania made in me i jest teraz pewnie i funkcjonalnie i odpowietrzyłem ponownie (tak mi się wydaje) wentylator się włącza przy 3/4 skali może ciut mniej i zrobiłem małą rundkę około 10km dość szybko temperatura spadła tylko do połowy i po przyjechaniu pod dom i wyłączeniu silnika i włączeniu zapłonu wskaźnik trochę podszedł do góry jakieś 5mm powyżej połowy ale wentylator się nie załączył (przedtem po nagrzanym mocno silniku i wyłączeniu wentylator trochę popracował a teraz nie wiem czy dobrze odpowietrzyłem czy coś nie gra jutro przejadę si parę kilometrów i zobaczę ile pójdzie do góry nie wiem czy wszystko jest w porządku jutro będę wiedział więcej (może)

10.05 czyli tj jutro

wyjechałem na zimnym silniku temperatura po przejechaniu około 2 km przez miasto na wskaźniku doszła prawie do połowy otworzył się termostat na duży obieg bo wskazówka spadła trochę na dół i po przejechaniu jakieś następne 2km ale już w trasie około 100km/h temperatura zatrzymała się na 1/2 skali i tak stała dopóki się nie zatrzymałem to troszeczkę się podniosła ale nie wiele i już nie rosła myślę że dobrze odpowietrzyłem bo jeżeli wskazówka zbliżała się do 3/4 skali to załączał się wentylator i pilnował by wskazówka nie była na 3/4 ale poniżej Przed wymiana termostatu w trasie wskazówka nigdy nie zbliżyła się do połowy chyba że w mieście w trasie max na 1/4 skali a w zimie i poniżej wiec wnioskuję że termostat nadawał się do wymiany co też uczyniłem a teraz pytanie dobrze kumam? niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.