Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

centralny zameczek

Featured Replies

Napisano

> jak w temacie co i jak sie montuje w unolocie?? rady i wskazowki

> mile widziane..

jak kcesz miec te orginalne przelotki to musisz sie liczyc z wydatkiem 100zł w ASO grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> jak kcesz miec te orginalne przelotki to musisz sie liczyc z

> wydatkiem 100zł w ASO

mysle ze cosik sie wymysli.. hmm.gif

Napisano

> jak kcesz miec te orginalne przelotki to musisz sie liczyc z

> wydatkiem 100zł w ASO

ha! apropos przelotek. Jak sie je do uja wacława wyjmuje ? passed_out.gifbeksa.gifbeksa.gif bo dziś pod blokiem to mnie już chyba nienawidzą za ilośc łaciny jaką z siebie dałem rotfl.gif

Napisano

> ha! apropos przelotek. Jak sie je do uja wacława wyjmuje ? bo

> dziś pod blokiem to mnie już chyba nienawidzą za ilośc łaciny

> jaką z siebie dałem

bierzesz plaski srubokret podwadzasz jedna strone i powinna wyjsc bez problemu grinser006.gif

Napisano

> bierzesz plaski srubokret podwadzasz jedna strone i powinna wyjsc bez

> problemu

to przyjade do Ciebie i mi to zrobisz rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif kurde nie wiem ale u mnie nie chce zejść. A nie chce też porysować blachy bo korozja szybko złapie frown.gif jakby to było takie oczywiste to bym nie pytał zeby.GIF

no nic bede próbował

chyba że miotaczem ognia ją........ albo uzbroj_zlo.gif

Napisano

> to przyjade do Ciebie i mi to zrobisz kurde nie wiem ale u

> mnie nie chce zejść. A nie chce też porysować blachy bo korozja

> szybko złapie jakby to było takie oczywiste to bym nie pytał

> no nic bede próbował

> chyba że miotaczem ognia ją........ albo

po miotaczu to raczej nic nie zostanie bo to plastik grinser006.gif ostatnio mnie kusiło i wyjolem ta zaslepke to szybko poszla bo przelotek jeszcze sie nie dorobiłem cool.gif

Napisano

A ja mam takie pytanie odnośnie centralnych zamków. Na allegro jest multum tych ofert i nie wiem, którą wybrać sick.gif. Czytałem na fiatuno.pl co powinien zawierać zestaw ale jak czytam te wszystkie opisy na allegro to zastanawiam się o co chodzi. Czy im droższy to lepszy? Proszę o pomoc wink.gif

Napisano

> A ja mam takie pytanie odnośnie centralnych zamków. Na allegro jest

> multum tych ofert i nie wiem, którą wybrać . Czytałem na

> fiatuno.pl co powinien zawierać zestaw ale jak czytam te

> wszystkie opisy na allegro to zastanawiam się o co chodzi. Czy

> im droższy to lepszy? Proszę o pomoc

to zalezy jakie bajery kcesz miec do tego zamka i jaka kwote kcesz na to wydac grinser006.gif

Napisano

Załóżmy, że w okolicach 50 zł. Zastanawia mnie co to znaczy " Siłowniki o uciągu 4kg z obrotowymi głowicami." O co chodzi z tym uciągiem? Tyle mają ważyć te kołeczki od zamykania drzwi? confused.gif

Napisano

> Załóżmy, że w okolicach 50 zł. Zastanawia mnie co to znaczy "

> Siłowniki o uciągu 4kg z obrotowymi głowicami." O co chodzi z

> tym uciągiem? Tyle mają ważyć te kołeczki od zamykania drzwi?

4kg to taki standardowy silownik widomo ze te preciki ktore wciskamy zeby zamknaac drzwi nie warza 4 kg tylko pare gram tylko caly ten mechanizm zamka czasem nie chodzi tak gładko a szczegolnosci w zimie i tyle sily potrzebuja zeby ruszyc do gory lub w doł chociaz mozna kupic mocniejsze silowniki o udzwigu 6 -7 kg

Napisano

> mozna kupic mocniejsze silowniki o udzwigu 6 -7 kg

tylko ja się pytam : po co??

kiedyś kumpel miał pod ręką dynamometr i żeśmy to właśnie pomierzyli, i wyszło...3,5N czyli ok. 2 kg i to przed smarowaniem, zraz po ściągnięciu boczków....

ja se kupiłem za niecałe 4 dychy taki allegrowy, chodzi rok i jak na razie jedyny feler, to że bez pilota był...

Napisano

> tylko ja się pytam : po co??

> kiedyś kumpel miał pod ręką dynamometr i żeśmy to właśnie pomierzyli,

> i wyszło...3,5N czyli ok. 2 kg i to przed smarowaniem, zraz po

> ściągnięciu boczków....

> ja se kupiłem za niecałe 4 dychy taki allegrowy, chodzi rok i jak na

> razie jedyny feler, to że bez pilota był...

ano np po to zeby w zime nie było takich cyrkow ze nie mozna sie dostac do auta bo jeden z silownikow nie dal rady uniesc mechanizmu zamka i spowrotem sie zamknol grinser006.gif

Napisano

> ano np po to zeby w zime nie było takich cyrkow ze nie mozna sie

> dostac do auta bo jeden z silownikow nie dal rady uniesc

> mechanizmu zamka i spowrotem sie zamknol

wierz mi, że 4 kg to dużo, nawet jak dla zamarzniętego zamka (który przeważnie zamarza w bębenku). Mój dał rade zimą, nawet jak umyłem auto i zostawiłem na mrozie...

Napisano

posiadam taki zestaw z allegro i 2lata świetnie sie spisuje, dodatkowo mam podłączony do alarmu i mi zamyka drzwi i otwiera na pilota wink.gif

Napisano

> wierz mi, że 4 kg to dużo, nawet jak dla zamarzniętego zamka (który

> przeważnie zamarza w bębenku). Mój dał rade zimą, nawet jak

> umyłem auto i zostawiłem na mrozie...

nie mowie przeciez ze w kazdym aucie trza stosowac mocniejsze silowniki bo w wiekszosci aut wystarcza silowanik 4kg ale widzalem tez takie pojazdy gdzie silownik nie dal sobie rady grinser006.gif

Napisano

witam! ja swój zamek centralny zamontowałem trzy latka temu był kupiony na alegro bez pilota sprawuje sie dobrze jak dotąd nie miałem z nim problemów nawet podłączyłem pod autoalarm i w pilocie mam dwa w jednym. sprawę przelotek rozwiązałem następująco: oryginalne na cztery drzwi w serwisie coś chyba około 200 zł więc kupiłem przelotki gumowe typu harmonijka w serwisie skody czy opla za symboliczna cenę 2 szt za 10 zł a to dlatego, że nigdzie to nie szło i zawalało to im 2 szt z powodzeniem starczy na 4 drzwi. w zaślepkach wycina się otwór o średnicy takiej jaka jest w gumowej przelotce dolnej a nie górnej by nam nie wypadało. jeśli dopasujemy ściśle to nie będzie wypadać ja na wszelki wypadek zabezpieczyłem wsadzając kółko od kluczyków (kółko wsadza sie z jednej strony od drzwi a drugie od strony słupka) idealnie pasowało do średnicy górnej przelotki. 4 kg siłowniki swobodnie wystarczą bo mam takie.

Napisano

>podłączyłem pod autoalarm i w

> pilocie mam dwa w jednym.

Ciężko jest podłączyć alarm do centralnego? Czy tylko jakąś wtyczkę się podłącza? Jest jakieś miejsce w sterowniku centralnego, gdzie podłącza się alarm?

Czy to jest puszka od centralnego?(zdj. zapozyczone ok kolegi mooha):

280802346-10052008(002).jpg

Napisano

> Ciężko jest podłączyć alarm do centralnego? Czy tylko jakąś wtyczkę

> się podłącza? Jest jakieś miejsce w sterowniku centralnego,

> gdzie podłącza się alarm?

> Czy to jest puszka od centralnego?(zdj. zapozyczone ok kolegi -mooha):

- podłączenie do centralnego jest proste o ile sie wie jaki kabelek do jakiego kabelka podłączyć i to sie wpina w dany przewód (nacięcie koszulki lutowanie izolowanie) te zestawy z alegro nie maja wtyczek

- z centralki sterującej centralny wychodzą dwa przewody które podłącza sie do autoalarmu centralki o ile taka centralka centralnego to posiada bo sa takie bez tego i trza potem dokupić centralkę dodatkowa oczywiście z tego co pamiętam bo dawno montowałem

-tak to jest centralka sterująca centralnego

Jaki kupiłeś centralny? jaki maszautoalarm?

Jutro cyknę parę fotek chyba zachowały sie jakieś schematy

Napisano

> - podłączenie do centralnego jest proste o ile sie wie jaki kabelek

> do jakiego kabelka podłączyć i to sie wpina w dany przewód

> (nacięcie koszulki lutowanie izolowanie) te zestawy z alegro nie

> maja wtyczek

> - z centralki sterującej centralny wychodzą dwa przewody które

> podłącza sie do autoalarmu centralki o ile taka centralka

> centralnego to posiada bo sa takie bez tego i trza potem dokupić

> centralkę dodatkowa oczywiście z tego co pamiętam bo dawno

> montowałem

> -tak to jest centralka sterująca centralnego

> Jaki kupiłeś centralny? jaki maszautoalarm?

> Jutro cyknę parę fotek chyba zachowały sie jakieś schematy

ha!! to jest moja centralka zamka zeby.GIF tylko teraz który kabelek jest od otwierania a który od zamykania beksa.gifbeksa.gifbeksa.gif

Napisano

No i MMMAAAMMM rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif001.gifzlosnik2.gif Po 3h myślenia, patrzenia i głębokich analiz zamontowałem sobie centralnego na pilota zeby.GIF

> - podłączenie do centralnego jest proste o ile sie wie jaki kabelek

> do jakiego kabelka podłączyć

święta racja zeby.GIF z tym że obowa że coś spitolę spowodowała u mnie lekkie komplikacje

> z centralki sterującej centralny wychodzą dwa przewody które podłącza sie do autoalarmu centralki

ja nie znalazłem tej centralki więc podpiąłem się pod kable wychodzące ze słupka kierowcy i wsio gra zeby.GIF

> -tak to jest centralka sterująca centralnego

no i okazuje się że raczej to nie jest centralka zamka (inne kabelki). Ponoć jest bardzo podobna ale akurat z tym pudełeczkiem montaż u mnie nie miał nic wspólnego.

Mała rzecz a cieszy rotfl.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ciężko jest podłączyć alarm do centralnego? Czy tylko jakąś wtyczkę

> się podłącza? Jest jakieś miejsce w sterowniku centralnego,

> gdzie podłącza się alarm?

> Czy to jest puszka od centralnego?(zdj. zapozyczone ok kolegi mooha):

- Mam schemat centralnego zrobiłem fotki centralki i podłączenia do autoalarmu co załączę to sie nie wyświetla foto mogę przesłać email bo teraz zmykam do pracy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.