Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

układ zasilania? lpg

Featured Replies

Napisano

1. Jakiś czas temu wymyśliłem sobie, że chyba zapłon trzeba będzie wyregulować-na niższych obrotach powoli trzeba dodawać gazu, mocny wcisk i się dusi i wolno przyspiesza, a na wyższych idzie ok, silniczek pali na tyk (dosłownie), świece prawie nówki, tylko kable stare

2. od tygodnia doszedł kolejny objaw-podczas przyspieszania (szczególnie 2 i 3 bieg) nagle sobie szarpnie 2-3 razy i idzie normalnie dalej, jakby chwilowa przerwa w zapłonie czy brak lpg na ułamek sekundy, ale to tylko przy niższych i chyba zawsze tych samych obrotach

3. gaźnik-zj$^&any-zakręt w prawo lub pod górkę i się dusi, krztusi i gaśnie-pływak czy coś jeszcze może? może filtr paliwa? co do tego to jeszcze pytanko czy w 1,1 60S (160A3.000) filtr jest przy baku czy w komorze (mam napewno w komorze plastikowy taki maluchowski)? pompka paliwa też niewiem czy jest mechaniczna czy zatapiana w baku?

z góry dzięki za pomoc:)

ps. spalanko 7,5-8l/100km lpg głównie jazda do pracy 15km w jedną stronę

Napisano
  • Autor

Kabelki WN zakupione, czekam aż silnik wystygnie, dodatkowo profilaktycznie zmienię filtr paliwa i zobaczę jak będzie. Niestety przy okazji jazda stała się bardziej uciążliwa-teraz przy ruszaniu czy jeździe na niskich obrotach (w korku) "żabki" są coraz częstsze-regulacja gazu pomoże czy może wina leżeć także po stronie zapłonu? co ewentualnie przeczyścić/zwrócić uwagę w aparacie zapłonowym?

Napisano
  • Autor

Kabelki wymienione, dodatkowo czyszczenie świec i ustawienie przerwy, wymiana filtra paliwa, czyszczenie filtra gazu, spuszczenie mazutu z reduktora, czyszczenie kopułki rozdzielacza zapłonu. Na razie testowałem autko na postoju (wypiłem browarka-nie jadę). Silniczek pali, pracuje normalnie jak wcześniej. Zauważyłem jednak pewien szczegół. Centralka LPG ustawiona na gaz-OK, na benie nierówne wolne obroty, czasem gaśnie, ale mocno faluje, wchodzi na obroty kulejąc, na wysokich obrotach OK, ale... przełączam na wypalanie beny z gaźnika (zamknięty dopływ paliwa z baku) i silnik nagle się stabilizuje chodzi równo. Na moje oko pływak w gaźniku dziurawy, co sądzicie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.