Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pole magnetyczne zakłóca pracę wskaźnika ilości LPG ?

Featured Replies

Napisano

> z innego forum

> Czy ktoś potwierdzi to info ? a może w takim razie dałoby się jakoś zaekranować elektromagnes zaworu ?

Mogę potwierdzić niedokładność wskaźnika gazu, ale w obecnych instalacjach tą sprawę rozwiązuje się inaczej - oprogramowaniem. W sofcie ustawia się jaka jest ilość gazu przy konkretnym napięciu - robi się to 1 raz i działa bardzo dobrze.

Ze staga taki wskaźnika mają: stag 100, 150, 200, 300.

Napisano
  • Autor

> Mogę potwierdzić niedokładność wskaźnika gazu, ale w obecnych

> instalacjach tą sprawę rozwiązuje się inaczej - oprogramowaniem.

> W sofcie ustawia się jaka jest ilość gazu przy konkretnym

> napięciu - robi się to 1 raz i działa bardzo dobrze.

> Ze staga taki wskaźnika mają: stag 100, 150, 200, 300.

No tak, ale ja mam starszą wersję centralki Bingo S4 i tam te opcje sa nieaktywne w programie (podobnie jak awaryjny rozruch na gazie)

Poza tym gratuluję osobnikowi, który wymyslił mocowanie wskaźnika PW1 ( http://www.kme.com.pl/autogaz1_akcesoria.html ). Jest to oryginalnie wsadzone w otwór (za duży zlosnik.gif) w plastykowej podstawce przykręcanej do butli i "zamocowane" 2 wkrętami, które raz że nie mocuja dokłądnie, a 2 ich wkecanie do oporu powoduje podnoszenie sie całego mocowania and butlą. A wskaznik niestety reaguje zarówno na obracanie jak i ruch w płaszczyźnie pionowej. Oczywiście można go przyklejać silikonem ale w przypadku korekty wskazań jest to mało wygodne confused.gif

Napisano

> No tak, ale ja mam starszą wersję centralki Bingo S4 i tam te opcje sa nieaktywne w programie (podobnie jak awaryjny rozruch na gazie)

> Poza tym gratuluję osobnikowi, który wymyslił mocowanie wskaźnika PW1

Niestety nie jest to szczyt myśli technicznej, ale te które widziałem wyglądają podobnie i z odpowiednim softem działają ...

Po prostu w pewnym okresie wporwadzono elektrozawór, a nie uwzględniono zmiany zachowania wskaźnika gazu i kolega ma właśnie z takiego okresu instalację.

Na pocieszenie powiem, że w jednym moim autku wogóle nie mam wskaźnika, a w drugim mam dokładnie taki jak kolega - mało dokładny ...

Jeżdżę na licznik km ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.