Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

falują obroty

Featured Replies

Napisano

Witam, problem polega na tym iż zapalam na benzynie, autko się dusi, falują obroty, ja asterkę gazuje, dław i........gaśnie. Ponownie odpalam, jeśli mi sie uda przegazować do 2 tyś. obrotów przełącza się na gaz i jest elegancko. Czyli na gazie ok, na benzynie juz nie, cóż to... prosze o jakies podpowiedzi.dzięki

Napisano

zolta.gifjakiś tekst

WYgląda na źle zestrojoną emulację sondy lambda. Zresetuj kompa benzyny przez odłączenie aku. Zapal na benzynie i przejedź się czy efekt zniknął. Jezeli zniknął to jest to co piszę.

Napisano

> jakiś tekst

> WYgląda na źle zestrojoną emulację sondy lambda. Zresetuj kompa

> benzyny przez odłączenie aku. Zapal na benzynie i przejedź się

> czy efekt zniknął. Jezeli zniknął to jest to co piszę.

Witam podepne sie do tematu

Problem jest tego typu ,samochód zasilany jest lpg /benzyna . Po odpaleniu samochodu na benzynie dziwnie skaczą obroty po przełonczeniu na gaz wszystko sie stabilizuje znaczy trzyma ssanie i obroty jest ok,samochód jedzie równiutko nie ma żadnych kangurków.

Odpalam na benzynie nie przełanczam na gaz ,dziwnie falują obroty nie trzyma wysokich obrotów tak jak to powinno być na saniu.Podzczas jazdy(na benzynie) na zimnym silniku asterka jest przymulona do czasu jak sie nie zagrzeje, potem jest ok.Gasze samochód na benzynie ,na nastepny dzien odpalam na benzynce i jest ok obroty .ssanie wszysto tak jak powinno być.Przełanczam na gaz i po ponownym odpaleniu nastepnego dnia na benzynce przy zimnym silniku znowu nie równa praca silnika jak powyżej opisałem.Jak dłużej smigam na benzynie jest ok jak przełanczam na gaz sytuacja sie powtarza Nie wiem co może być przyczną może ktoś ma takie objawy w swoim bolidzie. Byłem u gazownika top mi powidział ze ustawinia emulacji sondy sa tylko jedne standardowe.

posiadam instalke AL -700 . Moze ktos opisze jak sie dostraja emulacje sondy do benzynki może go naprowadze i ruszy swoje szare komórki i cos z tym zrobi.

Napisano

Trzeba zobaczyć czy gdy wystapi problem z pracą na NoPB jaka mieszankę wskazuje sonda lambda bogata czy ubogą i do tego odpowiednio dostarajać emulację sondy kombinując długościami czasów L i H . Jak masz teraz ustawione?

Napisano

> Trzeba zobaczyć czy gdy wystapi problem z pracą na NoPB jaka

> mieszankę wskazuje sonda lambda bogata czy ubogą i do tego

> odpowiednio dostarajać emulację sondy kombinując długościami

> czasów L i H . Jak masz teraz ustawione?

Nie wiem jakie sa ustawienia nie mam laptopa ,chodziło mi żeby wytłumaczyć temu gazownikowi w czym leży problem bo on sie jeszcze z takim czyms podobno nie spotkał. Ustawienia czasów L i H no to już cos mam jakiś punkt zaczepienia.Znaczy ze każdy samochód powinien mieć ustawione pod siebie.

Napisano

> Nie wiem jakie sa ustawienia nie mam laptopa ,chodziło mi żeby

> wytłumaczyć temu gazownikowi w czym leży problem bo on sie

> jeszcze z takim czyms podobno nie spotkał. Ustawienia czasów L

> i H no to już cos mam jakiś punkt zaczepienia.Znaczy ze każdy

> samochód powinien mieć ustawione pod siebie.

Panowie byłem u gazownika i powiedziałem za prawdopodobnie jest zle zestrojona emulacja dla benzynki i trzeba dokonać regulacji.A on na to że w kompie od gazu siadła czesc która odpowiada za tą emulacje dla benzynki . Podłonczył nowy komp do gazu i wszystko wróciło do normy samochodzik smiga na benzynce aż miło ,zero kangurków i tym podonych żeczy .W czesniej miałem miałem AL - 700 a ten nowy nazwy nie pamietam ale ma wieksze możliwosci regulacji smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.