Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozgrzany gaśnie

Featured Replies

Napisano

Witam

Naczytałem się objawów różnego gaśniecia na gazie ale u mnie jest tak: Gdy silnik jest rozgrzany (jazda w korkach) kiedy jade sobie wolno na dwójce powiedzmy 30km/h i puszczam gaz natychmiast zapala sie CHECK ENGINE i tak świeci dopoki nie wcisne gazu wtedy momentalnie gaśnie kontolka a kiedy trzeba sie zatrzymac i wciskam sporzęgło obraoty spadają i gaśnie... czasami uda się że nie zgaśnie obroty są bardzo niskie i wtedy dostaje kopa 1,5tys obrotow ii wszystko jest w porzadku.

Kombinowałem z dolotem powietrza, regulacja na silniku krokowym, przejechalem na gazie juz 60k km a poprzedni wlasciciel z 20k km. Takie objawy mam juz od 40 k km tylko zdarzalo sie to bardzo rzadko, teraz bardzo często. Instalacja BRC, wymiana świec, filtra, przewodów nie pomogły, nie regulowalem w zakladzie nigdy, tylko sam sie bawilem śrubka na krokowcu, na reduktorze nigdy nic

Ktoś mi pomoże?

Napisano

No to trzeba by było coś poregulować. Co to konkretnie za elektronika BRC jest że jest i śrubka i silnik krokowy icon_eek.gif Cos mi to wygląda na jakąś sztukaterię cfaniaczek.gif Jeżeli jest możliwość podpięcia się z laptopem to raczej będzie trzeba aby coś więcej zdiagnozować. Jak ustawiona jest emulacja sondy lambda np? Czy prawidłowo pracuje sonda i silniczek krokowy. Inaczej to jest macanie gruszek po ciemku.

Napisano
  • Autor

> No to trzeba by było coś poregulować. Co to konkretnie za elektronika

> BRC jest że jest i śrubka i silnik krokowy Cos mi to wygląda na

> jakąś sztukaterię Jeżeli jest możliwość podpięcia się z

> laptopem to raczej będzie trzeba aby coś więcej zdiagnozować.

> Jak ustawiona jest emulacja sondy lambda np? Czy prawidłowo

> pracuje sonda i silniczek krokowy. Inaczej to jest macanie

> gruszek po ciemku.

To chyba jednak wybiore się do gazownika... tylko ciężko dorwac dobrego smile.gif ale szukac takiego co to podepnie pod kompa a nie wsadzi patyka w rure wydechowa ? smile.gif

Napisano

> To chyba jednak wybiore się do gazownika... tylko ciężko dorwac

> dobrego ale szukac takiego co to podepnie pod kompa a nie

> wsadzi patyka w rure wydechowa ?

Podepnie do kompa o ile jest taka możliwość. A tego nie wiemy bo nie napisałeś jaki masz sterownik LPG.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.