Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Springi Platimexa... Ma ktos?? Jak sie sprawuja i wogole??

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie.. szczegolnie cenne opinie userow ktorzy przesiadali sie z innych obnizajacych springow!!

Napisano

> Jak w temacie.. szczegolnie cenne opinie userow ktorzy przesiadali

> sie z innych obnizajacych springow!!

R2r z IKLu posiada takowe ok.gif

Napisano

Ja jezdzilem na platimexach i kilku moich znajomych tez ma.

W stilo sprawowaly sie bardzo dobrze. Poprawa w stosunku do serii jest ogromna. W polo 6n i cc byly troche bardziej miekkie niz u mnie.

Ogolnie stosunek ceny do jakosci bardzo dobry.

Teraz mam gwint i uwazam ze same springi to szajs. Na samych springach amory dostaja na max po dupie. Kazda dziora lub poprzeczna nierownosc to takie rabniecie jak by sie auto mialo rozleciec. Na gwincie jest duzo twardziej ale nie czuc dzior bo amorki sa odpowiednie i doskonale tlumia.

Ale jeszcze raz napisze. Gdybym mial wybur springi lub seria i tak wybieram springi.

Napisano

powiem ci ze zalozylem takie ze 3 dni temu do cc -60/-40 i uczucia raczej mam mieszane... jest odczuwalna róznica... jezdzi sie przyjemniej nie buja autem do przodu i do tylu przy przyspieszaniu ruszając od 1 ALE! ja nie mam praktycznie wcale amortyzatorów!!! Prawy przod wylal calkowicie (poprzedni wlasciciel pewnie nigdy w zyciu nie zmienial amorkow a jakby niebylo auto 9 lat ma heh... musze dac je do regeneracji skrócenia i utwardzenia (nie stac mnie w tym momencie na krosno puchary) dopiero wtedy bede mogl Ci cokolwiek powiedziec. I nalezy wziasc pod uwage ze za w sumie nie duze pieniadze masz nowki sprezyny... jak sie zapoda do tego ladne amorki to sadze ze razem bedzie konkret. Ale na samych sprezynach w porownaniu do seri jest odczuwalna roznica... moze nie totalnie zaskakujaca ale napewno wrazenia z jazdy nie pozwolą ci załować wydanych tych 410 zl (cena w promocji i DLA centomaniaka ) Pozdro zlosnik.gif

Napisano

Jak DeLu napisał ja je mam. I w porównaniu do serii jest różnica. Nie przechyla się bardzo na zakrętach, nie "kuca" bardzo przy szybkim starcie i nie "nurkuje" przy hamowaniu. Niestety mam seryjne amory (co się pewnie niedługo zmieni), ale dzięki nim jest zachowana odrobina komfortu. Mimo seryjych amorów wydaje mi się jak by się przyczepność poprawiła - nie piszczy na zakrętach, mogę wziąć szybki, ostry zakręt i go przejadę gładko. bez pisku i nadmiernego poślizgu. Myślałem że na seryjnych amorach będzie dobijał do ziemi na dużych nierównościach ale tak nie jest. Samochód siedzi 35mm niżej niż seria, poruszam się na nich od kwietnia i samochód nie zmienił swojej wysokości, czyli springi trzymają się przyzwoicie. W sumie uważam że są bardzo dobre. Szczególnie stosunek ceny do jakości jest przekonywujący.

Napisano

A ja Wam moge sprzedac komplet do cienkiego za ok 300 pln.

Napisano
  • Autor

dzieki... mam noffki... tylko mam wybor miedzy pucharem i tymi platimexami... a wybor padl na puchary...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.