Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podświetlanie zegarów

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanko odnośnie zegarów, a mianowicie ile żarówek jest użytych do ich podświetlenia w punto mk1 elx90? Szukałem już na forum, ale nic konkretnego nie znalazłem, nadmieniam iż manuale na www.fiatpunto.org również przeglądałem. I tak na marginesie rodzaj żarówki to T5/R5? Bo tylko tyle znalazłem na google wink.gif. A i jak bardzo trzeba ingerować w licznik żeby wymienić te żaróweczki? Bo gdzieś tam na elektrodzie czytałem że możliwe jest że przy nie ostrożnym grzebaniu może nawet poduszka wywalić! Tak więc czy wystarczy te dwa trox-y wykręcić z przodu na szybce czy trzeba coś więcej (do dostania się do samych żarówek, tarcz nie wymieniam wink.gif!)

Napisano
  • Autor

> Odłącz aku, a żarówka to

No pozyczyłem troxa i dostałem się do tylnej ścianki wink.gif. I tak jak myslałem spalone 2 żaróweczki od podświetlania tarcz, do tego jedna od otwierania drzwi. A naliczyłem ich tam 15szt. wszystkich, problemu z wymiana raczej nie ma, oprócz jednej która jest schowana pod czymś tam jeszcze. Spróbuje diodowe jakieś poszukać, może nawet niebieskie jakieś, chociaż nie wiem czy i tak na zielono nie będzie przebijać.

Napisano

nic Ci to nie da bo pod tarczami zegarów jest zielona farba pomalowane i zeby zmienic podswietlenie to najpierw musisz ta farne zmazac i dopiero potem kolor zarowek ok.gif

Napisano
  • Autor

> nic Ci to nie da bo pod tarczami zegarów jest zielona farba

> pomalowane i zeby zmienic podswietlenie to najpierw musisz ta

> farne zmazac i dopiero potem kolor zarowek

Też tak myślałem na początku, ale miło się zaskoczyłem wymieniając na niebieskie i jedną czerwoną (przy obrotomierzu) diody i wcale nie trzeba nic zdzierać wink.gif.

Jedyne co to lampki kontrolek mają narzucone kolory, ale tam akurat nie mam takiej potrzeby zmieniać.

P.S

zdjęcie nie wyszło najlepiej i nie odzwierciedla do końca tego co ja widzę swoimi oczami, ale wskaźniki za to ładnie widac wink.gif

post-75813-14352494122125_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.