Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie jeździ na benzynie, na gazie wszystko ok

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Mój uniak jakiś czas temu przestał jeździć na benzynie. Dzieje się to kiedy się rozgrzeje. Jak jest zimny, normalnie odpala na benzynie i śmiga, na gazie oczywiście też. Kiedy sie rozgrzeje zaczyna się problem, bo na gazie jest wszystko wporządku ale kiedy przerzucam na benzynę traci moc, tak jakby paliwa nie dostawał, nagle zwalnia i gaśnie (identyczne objawy kiedy gaz się kończy). Da się go uratować żeby nie zgasł wciskając sprzęgło i odpowiednio manewrując pedałem gazu tzn. delikatnie go wcikając i wtedy wygląda to tak jakby co kilka sekund dostawał małą dawkę paliwa. Filtr paliwa wymieniłem, nie pomogło. Auto jest na wtrysku, silnik 1.0

Napisano

Udaj się do gazownika ok.gif miałem identyczny przypadek biglaugh.gif założyli mi jakiś przekaźnik i od tamtego czasu jest OK! yay.gif

Napisano

Objawy trochę dziwne. Przede wszystkim napisz jaką masz centralkę gazową. Jeżeli pomoże reset kompa to najprawdopodobniej źle ustawiona emulacja sondy lambda.

Ale może zawory gazowe nie odcinają dokładnie gazu i po przełączeniu na benzynę jedziesz na dwu paliwach, a to dławi silnik. Sprawdź przy pustym zbiorniku gazu czy znikną objawy dławienia.

Napisano
  • Autor

Centralka gazowa to landi renzo. Wątpie abym jeździł na dwóch paliwach ponieważ kiedy silnik jest zimny i jade na benzynie nie ma żadnego problemu do czasu az się nie rozgrzeje, jak na zimnym silniku wrzuce gaz i później znowu benzynę jest ok. Problem się zaczyna kiedy silnik robi się ciepły, zaczyna przerywać co kilka sekund. Kiedy jeszcze bardziej się rozgrzeje tak jak pisalem wcześniej wydaje się jakby paliwo nie dochodziło i nie ma siły jechać, na biegu jałowym bez gazowania też nie "chodzi".

Napisano

Aby wykluczyć złą pracę sterownika gazowego można odłączyć go (bezpiecznik) i zobaczyć jak zachowuje się silnik przy pracy na benzynie z odłączoną instalacją gazową.

Ale niewiem czy centralka gazowa nie straci ustawień po takiej operacji. Podpytaj na gazowym kąciku. Zawór gazowy to konstrukcja mechaniczna i może się tak zdarzyć że na zimno trzyma ładnie, a po nagrzaniu będzie puszczał gaz. Ta opcja jest malo prawdopodobna, ale nie wykluczałbym jej bez sprawdzenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.