Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co to może być

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam pewien problem, i nie umiem go rozwiązać.

Otóż problem jest następujący:

Odpalam auto, na gazie chodzi super, schodzi do obrotów na ucho odczuwalnie odpowiednich, natomiast na benzynie ma podwyższone oboroty. Nie mam obrotomierza więc nie mogę sprawdzić tego dokładnie.

Do tego w tamtym tygodniu, wracajac z Wisły <4 os w aucie> przy redukowaniu biegów, schychać przez pewien czas jakieś tarcie i tylko wtedy gdy auto jest nagrzane. Jak jeżdże sam, tego nie ma.

Do tego dochodzi fakt że auto chyba dostaje samozapłonu, w momencie gaszenia silnika, tak jakby auto próbowało odpalić, do tego słychać metaliczny dźwięk pod autem, chyba tłumik się tak trzęsie.

Przed chwilą, odłączyłęm klemy odczekałem 5 min, i odpaliłem auto i czekałem aż się wentylator załączy,<załączył się tak jak książka pisze> zgasiłem, odpaliłem i wydaje mi się że obroty na benzynie trochę opadły, ale tak jak mówie nie jestem pewien, do tego przy przygazowaniu, leci biały dym, jak z komina w Watykanie i wypluł mi mnóstwo wody. Płyn w chłodnicy nie ubywa, miesiąc temu wymieniony. I sam już nie wiem co jest grane...

POMOCY...

Napisano

Na gazie z układu wydechowego wydostają się duże ilości pary wodnej, która potrafi kondensować w tłumiku. Szczególnie widoczna jest na zimnym silniku, przy niskich temperaturach i w dni bardzo wilgotne. Jeżeli nie ubywa płynu chłodzącego to nie martwiłbym się, ale zwracać uwagę na jego poziom nie zaszkodzi. Ja w tłumiku mam dziurkę specjalnie zrobioną dla odpływu skondensowanej pary, wiec nie widzę u siebie chlapania, ale jeżeli długo silnik pracuje na postoju, to przy odjeżdżaniu potrafi zostawić mokry ślad.

Napisano

> ............... do tego

> słychać metaliczny dźwięk pod autem, chyba tłumik się tak

> trzęsie.........

> POMOCY...

"Do tego" zlosnik.gif

A nie słyszysz tego dźwięku podczas uruchamiania? Zdarza się tak, że podegnie się blacha od spodu - taki klosz termiczny i podczas rozruchy czy też gaszenia auta mocniej drgający wydech o nią uderza. Wsadź nos pod auto i obserwuj, a ktoś niech uruchomi silnik, a następnie zgasi go.

Napisano
  • Autor

No właśnie przy odpalaniu tego nie ma, wogóle to wszystko jest dziwne jakieś... pojadę chyba na diagnostykę, sprawdzę obroty i wogóle, zobaczymy co powiedzą...

Napisano

> No właśnie przy odpalaniu tego nie ma, wogóle to wszystko jest dziwne

> jakieś... pojadę chyba na diagnostykę, sprawdzę obroty i wogóle,

> zobaczymy co powiedzą...

Sprawdź wcześniej to brzęczenie - to nic nie kosztuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.