Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sie dusi sie krztusi?

Featured Replies

Napisano

Własnie ostatnio chyba za bardzo kropka chwaliłem. Wymienione zawieszenie, zero luzów na kierownicy wszytko ładnie wszystko kolorowo i znów przestaje być pięknie ...:/

Jakoś 2 dni temu zajechałem sobie na stacyjkę co by fajurki kupić, wracam do auta [kluczyk cały czas był w stacyjce tylko silnik zgaszony] odpalam, wszystkie kontrolki zgasły i ogólna martwość kropka wystąpiła - myślę sobie akumulator czy coś ale otwieram drzwi coby do silnika włazić a tu sie lampka w podsufitce pali... No to kluczyk ze stacyjki i spowrotem dalej nie świeci, za jakoś 2 razem odpalił ładnie i pojechał. W sumie to zastanawiam sie od czego to, ale problem dzisiejszy [wczorajszy dokładnie] jest zgoła inny i zastanawiam sie czy nie powiązany z tym wcześniejszym incydentem...

Otóż wsiadam wczoraj rano do auta odpalam, i standardowo silnik wyjec 1100 obrotów, ruszam a tu jakoś mało koni pod maską dociskam gaz i nagle tak jakby załapało sprzęgło czy ślizgający sie pasek jedzie po lekkim szarpnięciu normalnie. Na początku myślałem ze to pasek sie slizga bo deszczyk popadał to i wilgoci mógł trochu złapać-jednak teraz po wyschnięciu to samo...

Taka sama sytuacja na pozostałych biegach [na 4 i 5 niezbyt odczuwalna].

Doszło teraz do tego że wsiadając do auta mam wybór, dodawać mniej gazu i ruszać powoli [przy stałej jeździe bez przyśpieszania problem nie występuje, a czasami tylko czuć że auto lekko przyśpiesza to lekko zwalnia], czy też ruszać szybko i szarpiąco i ogólnie przez większość dodawania gazu czuć szarpanie-tzn dopuki sie auto nie wyszarpnie i nie wyrówna pracy...

Silnik na jałowym chodzi równo, a tylko przy dodawaniu gazu jakby coś go dusiło nie wiem-uczucie jakbym próbował dmuchać przez słomkę z kawałkiem papieru w środku-puki nie wydmuchnę papierka musze dodawać wiecej "gazu" tylko że w przypadku kropka ten papierek po chwili sam wraca...

Gdyby nie to, że na jałowym objawy występują obstawiałbym zużyte sprzęgło - juz daaaawno ma za sobą lata śwatłości.

Wydaje mi sie też że obroty wzrosły, ale moze mi sie tylko wydawać bo dziś jechałem 80 na godzine na 4 biegu a obortomierz dobijał prawie do 3tysi...

Miał ktoś podobne objawy??? Co to może być sprzęgło jakieś sondy lambda, paski klinowe, przewody wysokiego napięcia [miotają iskry na boki] czy może jeszcze coś innego??

Napisano

> Miał ktoś podobne objawy??? Co to może być sprzęgło jakieś sondy

> lambda, paski klinowe, przewody wysokiego napięcia [miotają

> iskry na boki] czy może jeszcze coś innego??

to jak ci iskry skaczą na boki to na co ty czekasz z tymi kablami...świece i kable na początek... icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> to jak ci iskry skaczą na boki to na co ty czekasz z tymi

> kablami...świece i kable na początek...

No trochę przesadziłem z tymi przewodami iskier nie miotają ale najwyższej jakości też nie są...

EDIT jednak nie przesadziłem- jeden przewód bezczelnie strzelał iskrami w bagnet od oleju sciana.gif zaizolowalem to na czas dojazdu do sklepu i silnik chodzi już równiutko:)

Czy mi sie zdaje czy przewody wysokiego napięcia potaniały??

Zerknąłem na allegro a tam same zestawy po 30-50 złotych...

Zakładam że to jakieś podróbki NGK albo jakieś kiczowate jednorazówk??

Poleci mi ktoś może jakieś dobre markowe przewody??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.