Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiany pompy oleju, paliwa i inne.

Featured Replies

Napisano

Hej, mam problem z rozrządem ktory bede musial wymienic.

Prosze o rade w innych czynnościach diagnostycznych.

Chodzi mi konkretnie...

Co ile proponujecie wymiane pompy paliwa?

z jaką sie czestotliwoscia ona moze zepsuc, ew jakie sa objawy i co moze swiadczyc o koniecznosci jej wymiany.

Pozatym podobne pytanko mam o pompe oleju.

Autko ma juz ponad 8lat z przebiegiem pow. 10kkm, czesta jazda po miescie i w korkach, na co jeszcze warto zwrocic uwage po awarii rozrządu?

Oczywiscie rozrząd kompletny z pompą, ale przy okazji czy moze warto jest jeszcze cos wymienic, chociazby wspomniane pompy chociaz ta oleju jest dosc droga.

Inne rzeczy tupu okresowy przeglad oleju, swiecie, uklad chlodzenia itp sa mi oczywiste bardziej mi chodzi o silnik i jego awarię.

Sprzeglo bylo wymieniane i skrzynia biegow OK oraz tlumik.

Co pozatym abym nagle nie stanąl? moze przeguby? ile one sa w stanie wytrzymać.

dzieki pozdrawiam

Napisano

ale pompa paliwa przestała pracować niewiem.gif

Bo jeśli pracuje, to po co ruszać ???

A druga sprawa pewny jesteś, że chcesz wymieniać pompę oleju ,a nie pompę wodną hmm.gif

Bo mój kropek ma już 200 kkm i pompa oleju cały czas ta sama

Napisano
  • Autor

> ale pompa paliwa przestała pracować

> Bo jeśli pracuje, to po co ruszać ???

> A druga sprawa pewny jesteś, że chcesz wymieniać pompę oleju ,a nie

> pompę wodną

> Bo mój kropek ma już 200 kkm i pompa oleju cały czas ta sama

Ok haha, w sumie to chce tylko wymienic rozrząd i sie dalej zabezpieczyc przed innymi defektami silnika i ukladu przeniesienia napedu bo najgorzej ejst jak auto stanie w drodze a tego chcialbym uniknac zwlaszcza ze sie wybieram na dlugi w tym roku urlop.

Jak na razie wszystko do tej pory działało, po wymianie rozrzadu na ktorym przejechalem ok 30kkm zamiast conajmniej 2x tyle juz wole dmuchac na zimne i sie zastanawiam co ew warto jeszcze wymienic.

Slytelem o pompe oleju i paliwa bo wiem ze one tez sie psują, a pompa wodna to bedzie wymieniana z rozrzadem.

Moze zadam pytanie na co zwrocic uwage jak auto ma pow 100kkm oraz pow 8lat. bo wyznaje zasade ze jak sie samemu niedopilnuje to nie zawsze to za ciebie zrobią.

W ub roku auto bylo na przegaldzie, wiec dziw mnie bieze jak mogl isc tak pasek w ciagu roku, albo wtedy nikt go nie sprawdzil i tak jezdzilem albo jakas strasznei wadliwy. wiec dlatego chce byc obecnie pewny innych elementow, chociaz oczywiscie sobie zdaje sprawe ze wszystko mzoe byc awaryjne:)

Napisano

Moim skromnym zdaniem, jak nic się nie dzieje to nic nie grzebać.

Nalatane mam swoim kropkiem prawie 230 kkm ( z tego 130 kkm na LPG)i żadnych przegubów, pompy oleju, pompy paliwa nie wymieniałem.

Z poważniejszych silnikowych rzeczy to sprzęgło, które padło przy 160 kkm, rozrusznik przy 170 kkm. A tak to wymiana wahaczy, amorków ale to normalne, zużyje się wymienia sie.

Jak dawno nie sprawdzałeś luzów zaworowych to możesz kuknąć, sprawdzić stan gumowych węży zwłaszcza paliwowe w okolicach przepustnicy i tyle mi do głowy przychodzi.

Napisano
  • Autor

Fakt jak sie nic nie dzieje moze nie warto wymieniac.

Co prawda u mnie sprzeglo padło po 80kkm, ale duzo w korkach i po miescie wiec dla mnie normalne.

Co prawda udalo mi sie dojechac do zakaldu na wymiane wiec obylo sie bez holowania.

Mi chodzi aby uniknac awarii typu holowanie , bo nawet jak sie cos zepsuje to zawsze zdaje sobie sprawe ze trzeba wymieniac, albo jak sie dzieje to tez slucham i szukam usterki, no ale jak widac nie zawsze sie da tego uniknac, chociaz jak na ponad 8l uzytkowania raz tylko na holu to mi sie wydaje ze calkiem neizly wynik

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.