Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwna praca silnika na LPG i noPB

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem. Moje cudowne autko zaczęło coś dziwnie pracować na LPG i na benzynie. mad.gif

Objawia się to mniej więcej tym że, silnik zaczyna dygotać i ma nierówną pracę. Jak jest zimna to na gazie nie chce jechać i kilka razy mi strzeliła. Dodam że świece mają ok. 10000 km przebiegu, przewody są nowe a cewka jest sprawna. Może ma ktoś jakiś pomysł co się mogło stać. Z góry dziękuje za pomoc.

Napisano

Może być kilka powodów tego zjawiska, strzelanie sugeruje ubogą mieszankę - potrzebna regulacja gazu, u mnie dziwnie - podobne do opisywanego przez ciebie zachowania spowodowała następująca usterka:

zatrzaski obudowy filtra powietrza nie trzymały dokładnie (dwa zupełnie się urwały/zgubiły) skutkiem czego silnik pobierał lewe powietrze i dziwnie pracował.

pomogło opasanie obudowy filtra pasem gumowym z zaczepami, teraz już silnik pracuje równo.

jak napisałem wcześniej może to być również coś zupełnie innego - jakaś usterka elektryczna, czujnik temp. zasysanego powietrza, czujnik położenia przepustnicy, silniczek krokowy czy jakiś inny element....

sprawdź czy nie pomoże "reset kompa" - odłączenie klemy z aku na kilka minut i ponowne podłączenie.

jeśli pomogło, to znaczy że sterownik z jakiegoś powodu nałapał błędów, jeśli usterka się będzie powtarzać - to pewnie jest coś uszkodzone lub też jest źle ustawiona emulacja sondy lambda podczas jazdy na gazie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.