Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Focus 1,6- problemy z klimą.

Featured Replies

Napisano

Witam zlosnik.gif

Kiedy włączam klimę przy zimnym silniku, to działa dobrze chyba do momentu, kiedy się ją wyłączy i ponownie włączy (lub zgasi silnik). Zrobię jakąś krótką trasę i jest OK, później jadę gdzieś dalej i jest parówa angryfire.gif Co doradzacie? biglaugh.gif

P.S. auto z 2004 r.

Napisano

> Witam

> Kiedy włączam klimę przy zimnym silniku, to działa dobrze chyba do

> momentu, kiedy się ją wyłączy i ponownie włączy (lub zgasi

> silnik). Zrobię jakąś krótką trasę i jest OK, później jadę

> gdzieś dalej i jest parówa Co doradzacie?

> P.S. auto z 2004 r.

Ja mam dokładnie odwrotnie grinser006.gif

Jak uruchomie klimę, to leci co prawda coraz chłodniejsze powietrze, ale po pewnym czasie zatrzymuje się na12 do 13 st.C (mierzone w wylocie środkowej konsoli). Po paru kilometrach nagle temperatura spada poniżej 4 st.C i właściwie taka już pozostaje wahając się nieznacznie. No i właśnie nie bardzo zrozumiały jest dla mnie ten nagły spadek temperatury niewiem.gif

A właściwie, to raczej to, dlaczego przez długi czas leci tak słabo schłodzone powietrze.

Napisano

Jełśi czynnika chłodzącego jest dość to radziłbym sprawdzić sprzęgło klimy, luz mozna regulowac podkładką.

Napisano

nie mam zadnego termometra zeby to zmierzyc ale mam podobne odczucie u siem, mysle ze tak powinno byc wink.gif pewnie jakies zabezpieczenie przed naglymi zmianami temp.

Napisano

> nie mam zadnego termometra zeby to zmierzyc ale mam podobne odczucie

> u siem, mysle ze tak powinno byc pewnie jakies zabezpieczenie

> przed naglymi zmianami temp.

Też mi to przeszło przez myśl grinser006.gif

Może konstruktorzy zadbali o to, żeby w nagrzanym do prawie 50st.C wnętrzu nie dmuchać z nawiewów powietrzem o temp. niewiele powyżej 0.

Bo to, że na początku schładza się stopniowo, to jest oczywiste, nie da się w 2 min. schłodzić nawet kanałów wentylacyjnych do niskiej temp., ale zastanawiający jest fakt, że potem przez dłuższy czas wieje powietrzam o temp. ok. 12 - 13 st.C, po czym nagle robi się z tego ok. 4 st.C. Jakby chodziło tylko o stopniowe shładzanie, to chyba ten proces przebiegałby w miarę liniowo (tak jak początkowy spadek temperatury).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.