Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BMW 540i

Featured Replies

Napisano

Witam forumowiczów z BMW

czy możecie się podzielić wiadomościami na temat BMW e39 540i z 2001r po orientacyjnym przebiegu 175kkm byłbym niemiernie wdzięczny

Jestem z kącika mercedesa

pub2.gif

Napisano

> Witam forumowiczów z BMW

> czy możecie się podzielić wiadomościami na temat BMW e39 540i z 2001r

> po orientacyjnym przebiegu 175kkm byłbym niemiernie wdzięczny

> Jestem z kącika mercedesa

No jak najbardziej miąłem taka 2,5 L ,super auto a z tym silnikiem to już miodzik. Sprzedałem jak miała 250tys i jeszcze chodziła bez problemu.

Zapomnialem dodac sprzedałem bo byla po takim dzwonie, ze sie ciesze, ze zyje zlosnik.gif 160 otarcie o Tira, wyhamowanie do 120 poslizg i wycieczka do lasu..poszla za dobra cene a wygladala po naprawie jak igla..wiec auto fajne tylko sprawdz dokladnie punkty pomiarowe.

Napisano

> No jak najbardziej miąłem taka 2,5 L ,super auto a z tym silnikiem to

No to faktycznie miałeś 540.

Co do 540 to przy zakupie zwróć uwage stan skrzyni biegów, kolega w automacie po przebiegu 200 kkm musiał wymieniać sprzęgiełka wstecznego biegu. Bardzo czesto zdarzało mu się (mi zresztą też) podczas cofania nie zatrzymywać się i odczekac sekunde tylko od razu zmieniac biegi na jazdę do przodu ( wszyscy co mają automaty wiedza o co chodzi- brak zabezpieczenia z przejścia R-> N-> D). Ponieważ motor ten dysponuje dosyć duzym momentem obrotowym więc skrzynia doczekała się remontu. Poza tym koszty eksploatacji są znacznie większe niż w przypadku innych e39 ( w modelu e34 -jest podobnie). Poczynając od 8 świeć -cena serwisowa od 80 zł/szt do ok 160 zł/szt, tarcze hamulcowe (do 540 i M5 inne niz w pozostałych modelach serii), a kończąc na zuzyci paliwa od 15l w mieście , a na trasie od 10l.

Jeżeli koszty jazdy nie stanowią dla Ciebie problemu to jest to auto wręcz perfekcyjne. Silniczek pracuje jak marzenie, nie masz problemów z brakiem mocy w dowolnym zakresie prędkości, a seryjne wyposazenie w tym modelu dopełnia poczucia szczęścia

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.