Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

płych w chłodnicy

Featured Replies

Napisano

WItam mam problem uciaka mi plyn z chłodnicy ale niema wycieków bo niekapie nic a poziom plynu w zbiorniczku sie szybko obnirza co to i jak to naprawic ???? zapodajcie jakimiś pomocami

PS ponoć to moze uszczelka pod głowica macie jakies artykul jak to samemu zrobic albo cos innego pozdrawiam

Napisano

Witam.

Uzupełnij profil.

Jeśli uszczelka pod głowicą to płyn nie znika tylko gdzieś musi uciekać. Poza to albo paruje albo przy zimnym spływa po bloku i kapie. Do oleju, sprawdź na bagnecie czy nie ma białej mazi. Lub na tłoki, ale to by nie palił na ten cylinder, byłby bardzo słaby, raczej nie dałoby się jeździć.

Napisano

Jest kilka opcji smile.gif ale niemal na 99% będzie to UPG. Wiem bo sam to przechodziłem - w poniedziałek odebrałem uniaqa z naprawy drive.gif

U mnie najpierw często się zapowietrzała nagrzewnica i ogrzewanie było totalnie do bani, ale to zignorowałem, nierówna praca silnika, a zaraz potem właśnie ubytki płynu chłodniczego, aż w końcu dłuższe kręcenie rozrusznikiem żeby zapalił, no i jakby palił na 3 gary (i te strzały w wydech;) ) po prostu brakowało kompresji... aż w końcu postanowiłem go naprawić.

Tak więc jeśli masz jeszcze kilka z tych objawów, to na pewno będzie uszczelka crazy.gif

Tylko sprawdź czy płyn nie idzie Tobie już do oleju, u mnie na szczęście się obyło bez tego.

a ten 1% to sprawdź zawór do nagrzewnicy (chyba) bo mi kiedyś pękł i dawało właśnie pod dużym ciśnieniem płyn na jezdnię... i to tak, że nie było widać nic pod maską. Tylko że to było hardcore bo testowałem wtedy prędkość 150 km/h screwy.gif i nie dziwię się że pękło.

Napisano

> Witam.

> Uzupełnij profil.

> Jeśli uszczelka pod głowicą to płyn nie znika tylko gdzieś musi

> uciekać. Poza to albo paruje albo przy zimnym spływa po bloku i

> kapie. Do oleju, sprawdź na bagnecie czy nie ma białej mazi. Lub

> na tłoki, ale to by nie palił na ten cylinder, byłby bardzo

> słaby, raczej nie dałoby się jeździć.

Nie ucieka tylko się spala razem z paliwem. Miałem to. Silnik suchy a płynu ubywało jak cholerka.

Napisano

> Nie ucieka tylko się spala razem z paliwem. Miałem to. Silnik suchy a

> płynu ubywało jak cholerka.

Zależy jak pęknie uszczelka smile.gif

Mi jak poszła uszczelka to przestał palić na jeden cylinder, płynu tyle dostawał że wydechem go wyrzucał.

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

no wiec koledze faktycznie leci bialy dym , a jesli chodzi o moje nieszczęscie to od zapalenia odrazu przechodzi w stan drgawek i braku mocy i jest tak cały czas na kazdych obrotach przy tym wydaje klank jak traktorek, tak jka pisalem kiedys miałem tak bo kabel w kopułce był rozwalony teraz to wyeliminowałem i dalej to samo

HELP

Napisano

> no wiec koledze faktycznie leci bialy dym , a jesli chodzi o moje

> nieszczęscie to od zapalenia odrazu przechodzi w stan drgawek i

> braku mocy i jest tak cały czas na kazdych obrotach przy tym

> wydaje klank jak traktorek, tak jka pisalem kiedys miałem tak bo

> kabel w kopułce był rozwalony teraz to wyeliminowałem i dalej to

> samo

> HELP

Miałem identycznie. UPG...

Napisano

Miałem tak w kropku tylko że silnik pracował ok a płynu ubywało i znikał bez śladu do momentu dopalenia całkiem upg i wtedy płyn trysnął z silnika za zewnątrz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.