Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

elipsy i metalowa półka

Featured Replies

Napisano

W swoim zestawie "car audio" hehe.gif w mojeje astrze sedan mam między innymi włożone z tyłu elipsy 6x9 Blupunkt model gt469 o ile pamiętam. Włożyłem je w połke zamiast fabrycznych chyba 16cm głośników. Elipsy te mi zostały po cieniasie, w którym je miałem w półeczce. Jednak kurcze w cieniasie chodziły duuużo lepiej, tzn lepszy był basik i ogólnie jakośto lepiej brzmiało. Poradźcie jak zamontować te elipsy w metalową półkę mojej astry aby było git. Teraz są wkręcone od spodu poprzez nowo nawiercone otwory w blasze, otwór głośnika jest okrągły fabryczny i środek tej elipsy jest jakoś wpasowany w ten okrągły otwór.

Na razie zrobiłem taki myk, że zakleiłem matą soudaband te kilka małych otworów w półce od strony bagażnika co by dźwięk nie spier...czał do bagażnika. Myślę też, ze wymienie kable głośnikowe, w cieniasie miałem założone z pewnoscią lepsze niż te fabryczne, które mam w astrze.

Jednak najwiekszy problem to sam montaż elipsy. Pewnie najlepiej byłoby włożyć je od góry na jakimś pierścieniu elitycznym z mdfu ? Jednak chyba nigdzie nie dostane takiego pierscienia, a poza tym musialbym ciać blachę w półce aby uzyskać eliptyczny otwór. Do tego dochodzi jeszcze mało miejsca pod oryginalną maskownicą, nie chciałbym jej zmieniać aby głośniki nie rzucały się w oczy.

Czy coś mozecie mi poradzić w tej kwestii oprócz porad typu, wywal elipsy, zrób suba i kup wzmaka ?

Napisano

> Czy coś mozecie mi poradzić w tej kwestii oprócz porad typu, wywal

> elipsy, zrób suba i kup wzmaka ?

smile.gifsmile.gifsmile.gif dobre...

Jeśli nie zmieniłeś faz i oba głośniki pompują razem to raczej nie powinno być źle. Ja mam 20 cm okrągłe przykręcone przez płytę mdf i dziur w blasze nie powiększałem.

Gra bardzo mocno na moim CD 32 alicante...

Napisano
  • Autor

> dobre...

> Jeśli nie zmieniłeś faz i oba głośniki pompują razem to raczej nie

fazy raczej dobrze, zmieniałem wtyki o dziwo nic się nie zmieniało w brzmieniu hmm.gif

> powinno być źle. Ja mam 20 cm okrągłe przykręcone przez płytę

> mdf i dziur w blasze nie powiększałem.

włożyłeś je z góry bez wycinania blachy półki i weszły ? a jaki pi razy oko gruby dałeś dystans? no i czy maskownica fabryczna wlazła na to ?

Napisano

> fazy raczej dobrze, zmieniałem wtyki o dziwo nic się nie zmieniało w

> brzmieniu

> włożyłeś je z góry bez wycinania blachy półki i weszły ? a jaki pi

> razy oko gruby dałeś dystans? no i czy maskownica fabryczna

> wlazła na to ?

Pod półkę podkręcony jest dystans z dziurą 20 cm z płyty mdf 12 mm oklejonej szarą wykładziną. A do płyty głośniki któtkimi wkrętami do gipsu.

Fabryczne maskownice nie istniały u mnie i nie kupowałem nowych. Założyłem zwykłem 13 cm uniwersalne tak aby niczego nie zdradzały...

Musisz kiedyś przyjechać do mnie to posłuchasz i obejrzysz...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.