Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana katalizatora

Featured Replies

Napisano

Witajcie!

Zdecydowałem się na wymianę katalizatora. Ze względów finansowych będzie to oczywiście zamiennik. Myślałem o Bosalu, ale w szukajce znalazłem ostatnio katalizatory firmy Lindo Gobex, które polecał bratPit klik .

Bosal teoretycznie 099-604 klik , ale na allegro nie mają - będę dzwonil po przedstawicielach bosala i zobaczymy. Jeśli wiecie gdzie można taniej kupić - dajcie znać

Do kolegi bratPit - jak z perspektywy czasu wygląda Twoja opinia na temat Lindo Gobex? Jeśli masz pojęcie jaki model będzie pasował do mojej Astry - proszę napisz.

Jak jescze ktoś dorzuci gdzie dobrze w Poznaniu zakładają tłumiki to będę bardzo wdzięczny!

Napisano

> Jak jescze ktoś dorzuci gdzie dobrze w Poznaniu zakładają tłumiki to

> będę bardzo wdzięczny!

Luboń ul. (chyba) Mokra 4 (dojazd od Panka), albo Poznań - prawie mój sąsiad wink.gif

Napisano
  • Autor

> Luboń ul. (chyba) Mokra 4 (dojazd od Panka), albo Poznań - prawie mój

> sąsiad

Ha! To pogadamy przy okazji głośnika cool.gif

Jedna sprawa załatwiona waytogo.gif

Napisano

> Do kolegi bratPit - jak z perspektywy czasu wygląda Twoja opinia na

> temat Lindo Gobex? Jeśli masz pojęcie jaki model będzie pasował

> do mojej Astry - proszę napisz.

żeby powiedzieć coś pewnego trzeba by tych katalizatorów przerzucić co najmniej kilkadziesiąt i mieć opinie z aut które na nich przejechały >100kkm, założyliśmy kilkanaście tych kat. i nic nie wróciło, normy emisji spełniały więc uważam że są ok,

a co do doboru to dzwoniłem do tłumikowców mówiłem że potrzebuję okrągły/płaski, jaka średnica rury, i jaka długość kat. i mi dobierali, dostawca jechał, odbierał i było ok, więc niestety nie poratuję Cię numerem katalogowym,

brat

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> żeby powiedzieć coś pewnego trzeba by tych katalizatorów przerzucić

> co najmniej kilkadziesiąt i mieć opinie z aut które na nich

> przejechały a co do doboru to dzwoniłem do tłumikowców mówiłem

> że potrzebuję okrągły/płaski, jaka średnica rury, i jaka długość

> kat. i mi dobierali, dostawca jechał, odbierał i było ok, więc

> niestety nie poratuję Cię numerem katalogowym,

> brat

Witajcie!

Niestety Lindo Gobexa nie udało mi się dostać, do mojego silnika nie mają gotowego a uniwersalnego też nie mogli dopasować - brak w magazynie.

W związku z tym zakupiłem katalizator VFM by Bosal - godotwy element z rurami dokładnie pod mój silnik. Wszystko mi fachowcy ładnie zamontowali i angryfire.gif

niestety katalizator jest głośny (brak izolowanej obudowy), trochę cichnie po nagrzaniu, ale przy dodaniu mocno gazu wyje jak polonez sick.gif

Generalnie nie polecam.

Teraz sobie myślę, że tzreba było wziąć z allegro oryginał do Lanosa i dać specom do odcięcia niepasujących krućców i pospawania. Koszt byłby podobny, ale byłbym zadowolony !

Ehhhhh....

Napisano

> Ha! To pogadamy przy okazji głośnika

> Jedna sprawa załatwiona

Jakbyś się wybierał do Lubonia to daj znać na PW. Pokopiemy w oponki jak rok temu na Lechu hehe.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Jakbyś się wybierał do Lubonia to daj znać na PW. Pokopiemy w oponki

> jak rok temu na Lechu

Ooo tak ! Fajnie by było, tym bardziej, że masz nowe opony i całą resztę - będzie co pokopać. Najlepiej jakbyś miał coś do pogrzebania przy aucie, to byśmy się umówili na konkretny termin. Ja osobiście mam do sprawdzenia wydajność pompy paliwa, ale na razie przeżywam traumę po zakończonym urlopie, ehhhh......

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.